četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Jorgić odličen v Dohi

Slovenski namiznoteniški igralec, Hrastničan Darko Jorgić je na drugem turnirju serije WTT v Dohi osvojil v najboljši svetovni konkurenci, manjkali so le najboljši kitajski igralci, odlično tretje mesto. S to odlično uvrstitvijo je napredoval tudi na svetovni kakovostni lestvici.

Darko Jorgić je v petek, 12. marca, izgubil šele v polfinalu tega turnirja najvišjega ranga. S 4:2 (9, -9, 4, -8, 5, 7) ga je premagal Nemec Ruwen Filus. Jorgića je na turnirju spremljala Andreja Ojsteršek Urh, kapetanka državne reprezentance Slovenije, sicer tudi Hrastničanka.

Novega uspeha sta bila oba vesela. Jorgič, 22-letni najboljši slovenski igralec namiznega tenisa, je z uvrstitvijo v polfinale dosegel izjemen uspeh, enega največjih v svoji karieri. Po polfinalnem dvoboje je dejal: »Težko je igrati proti igralcu, kot je Filus, še zlasti zato, ker gre za obrambnega igralca, sam pa nisem ravno specialist zanje. Že pred tekmo se nisem najbolje počutil in tudi med njo mi je nekaj manjkalo. Mislim, da sem bil preveč pasiven in da sem samo čakal na njegove napake.«

Andreja Ojsteršek Urh pa je po uspehu v Dohi povedala: »Škoda za poraz, a z igrami v Dohi moramo biti zadovoljni. Darko preprosto ni našel prave rešitve na Filusov začetni udarec. Potem je težko prišel do svoje igre, saj je znan po tem, da proti obrambnim igralcem igra več z bekhend spinom. Škoda za poraz, toda z igrami v Dohi moramo biti zadovoljni. Vse to so priprave na olimpijske igre, pred njim pa je še veliko podobnih turnirjev.«

Jorgić je v četrtfinalu premagal Šveda Kristiana Karlssona s 3:2, v osmini finala pa tudi s 3:2 sedmega igralca sveta, najboljšega Brazilca Huga Calderana. Trenutno je Brazilec najboljši igralec sveta, ki ni Kitajec. Jorgić se bo na svetovni lestvici iz 31. mesta, katerega je zasedal pred turnirjem v Dohi, s tem uspehom pomaknil na nekaj mest višjo pozicijo.

Savus

Foto: arhiv Savus

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor