Darka Jorgića so v domačem Hrastniku na sprejemu, ki ga je pripravila Občina Hrastnik, navdušeno pozdravilo veliko njegovih navijačev. Hrastničani znajo ceniti svoje športne junake in Darko je z uspehi v zadnjih letih postal eden izmed njih.

Na rokometnem igrišču na Logu so za izjemno glasbeno kuliso poskrbeli z enournim koncertom člani skupine Razvaline. Potem pa je prišel ob prisrčnem, aplavzu na oder Darko Jorgić, nosilec srebrne medalje z evropskega prvenstva v namiznem tenisu v Münchnu. Najprej mu je čestital župan občine Hrastnik Marko Funkl, voditelj programa Matej Starič pa je Jorgića pobaral o njegovih občutkih ob osvojitvi medalje.

Na odru se mu je kmalu pridružila njegova trenerka selektorica slovenske reprezentance Andreja Ojsteršek Urh, ki ima ogromno zaslug za Darkovo namiznoteniško kariero. Prav prisrčno so pozdravili tudi mamo in očeta Darka Jorgića Smiljo in Ljuba, še posebej pa Anelio, ki se je še pred dobrim mesecem pisala Lupulescu, po poroki v Trbovljah pa je sedaj Anelia Jorgić. Z Darkom sta bila na sprejemu v Hrastniku izjemno dobre volje, Anelia, tudi sama namiznoteniška igralka, pa je dejala, da je končala s kariero in je odslej Darkova največja podpornica.

Vse zbrane so z izbornimi besedami pozdravili še predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, podpredsednik OKS Tomaž Barada in predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije Marjan Hribar.

Jorgiću je prišel čestitat tudi častni občan občine Hrastnik Edvard Vecko, namiznoteniška legenda in nosilec evropskih kolajn še v bivši Jugoslaviji. Z Antunom Stipančićem je celo osvojil naslov evropskega prvaka v parih. Z Jorgićem sta na mini namiznoteniški mizi izmenjala nekaj žogic in navdušila predvsem kamermane in fotografe.

Po sprejemu je sledila obvezna torta. In vse pove odgovor enega od otrok, ki je čakal v dolgi vrsti za kos torte na trditev: »Ma, saj se ni treba prerivati, torta tako ni dobra.« Odvrni je: »Kako ni dobra. Seveda je, saj je od Jorgića.« In je bila. Otroci so jo ob glasbi skupine Mambo Kings s slastjo pojedli.

Savus

Foto: arhiv Savus