sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Jorgič kralj SI

Sredozemski športniki so skupaj preživeli 10 zanimivih dni z dobrimi športnimi dogodki, na igrah je nastopilo 4.000 športnikov iz 26 držav v 31 športih, na tekmovanjih je sodelovalo tisoč sodnikov in predstavnikov mednarodnih športnih zvez in prav toliko novinarjev iz celega sveta. Za to, da je vse potekalo brez večjih težav, je skrbelo 3.500 prostovoljcev, tekmovanja pa si je ogledalo več kot 150.000 gledalcev.

Darko Jorgič

Namiznoteniški reprezentanci je vodil zakonski trenerski par Andreja Ojsteršek Urh in Jože Urh. Hrastničan Darko Jorgič, je sicer član novomeške Krke, na igrah nastopal odlično. Z odlično igro je samo z enim izgubljenim nizom v sedmih dvobojih prišel do finala. V polfinalu je premagal Turka Ibrahima Gunduza s 4:1, v finalu pa je gladko s 4:0 v nizih slavil še proti domačinu Jesusu Canteri Juncalu, ki je pred tem v četrtfinalu izločil drugega slovenskega predstavnika Denija Kožula. »Po kakovosti so pred temi igrami samo OI in svetovno ter evropsko prvenstvo. Razmere so bile težke, v dvorani je 30 stopinj, brez klime. To so moje prve sredozemske igre in vesel sem, da sem osvojil prvo mesto,« je po uspehu dejal Jorgič.

Jorgič je skupaj z Bojanom Tokičem osvojil prvo mesto tudi med ekipami. Slovenska ekipa je do finala premagala Grčijo, Portugalsko, Turčijo, Španijo, v finalu pa še Francijo.

Domen Dornik

Trboveljčan Domen Dornik, najboljši slovenski trialtonec lanskega leta, je na igrah v Španiji osvojil osmo mesto. V triatlonski preizkušnji je zmagal Joao Pereira (Portugalska, 57:27) pred Antoniom Serratom Seoanom (57:44) in Antoniom Benitom Lopezom (oba Španija, 57:56). Dornik je plaval, kolesaril in tekel za osmo mesto nekaj čez eno uro (1:00:14).

Blaž Hribovšek

Na igrah je med šestimi slovenskimi karateisti nastopil tudi Trboveljčan Blaž Hribovšek, ki je tekmoval v kategoriji do 60 kilogramov. Dan pred nastopom si je na treningu rahlo poškodoval prst na nogi. Pomeril se je proti predstavniku Alžirije in izgubil z minimalnim rezultatom 1:0. V trboveljskem klubu so v odzivu na tekmovanje zapisali, da ostaja grenak priokus, saj ne vedo, kako bi se Blažu izšla borba, če bi nastopil 100% pripravljen.

Nataša Ljepoja, Matic Grošelj in Janez Guček

Na igrah v Španiji so nastopili tudi trije rokometaši, ki izhajajo iz zasavskih klubov. No, če štejemo še Tjašo Stanko in Leo Krajnc, jih je bilo kar pet.

Ženska reprezentanca je osvojila 3. mesto in so dekleta dobile okrog vratu bronaste kolajne, moška, precej pomlajena reprezentanca, pa je bila peta.

V ženski reprezentanci je uspešno nastopila članica Rokometnega kluba Zagorje Nataša Ljepoja. Ženske so v predtekmovanju premagale ekipe Portugalske (29:24), Italije (33:23), Grčije (29:24) in izgubile s Španijo (17:29) in Črno goro (23:26). V tekmi za tretje mesto so premagale Makedonijo (30:29). Ljepoja je na igrah dosegla sedem golov, največ proti Grčiji (3).

V moški ekipi pa sta igrala Trboveljčan Matic Grošelj, ki sedaj igra v ekipi Celja Pivovarne Laško, svojo rokometno pot pa je začel v Trbovljah, in Janez Guček iz Rimskih Toplic, ki je rokometno zrasel v RK Dol TKI Hrastnik. Zadnje leto je kot posojen igralec Dola igral v prvoligašu v Kopru, kjer bo po uradnem prestopu tudi nadaljeval rokometno kariero. Moška ekipa je na igrah trigra zmagala (Črna gora 41:28, Srbija 33:26, Portugalska 31:25) in dvakrat izgubila (Tunizija 29:33, Hrvaška 16:17) in na koncu osvojila peto mesto. Grošelj je na igrah dosegel 10 zadetkov, Guček, sicer specialist za igro v obrambi, pa dva.

Prav gotovo je bil nastop zasavskih športnikov v reprezentanci Slovenije na Sredozemskih igrah v Tarragoni uspešen, predvsem pa pomemben za nadaljnjo športno pot, saj so dobili izkušnjo iz velikega tekmovanja, ki jim bo prišla še kako prav.

ZT

Isti avtor