ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Jorgić in Urh bronasta na EP

Slovenija nadaljuje nenadejano zbiranje medalj v ekipnih športih na evropskih prvenstvih. Na ekipnem prvenstvu v namiznem tenisu v Luksemburgu si je Slovenija po težkih bojih v kvalifikacijah in četrtfinalu priigrala bronasto medaljo. Za uvrstitev v sklepne boje je Slovenija premagala aktualne evropske prvake iz Avstrije. Na tej tekmi je Hrastničan Darko Jorgić z odmevno zmago v zadnji dvoboju te tekme prinesel Sloveniji zmago s 3:2. Dve zmagi pa je prispeval najboljši slovenski igralec Bojan Tokić.

V četrtfinalu je bila nasprotnik Slovenije Švedska, ki je dotlej brez poraza osvojila prvo mesto v drugi skupini in je bila nesporni favorit za zmago. Toda borbeni Bojan Tokić je ponovil svojo odlično igro in premagal oba nasprotnika. Ponovno je odločala zadnja tekma Darka Jorgića proti veliko bolj izkušenemu Švedu. Jorgić je neverjetno suvereno odigral dvoboj in priigral Sloveniji prvo moško medaljo na ekipnih evropskih prvenstvih.

Polfinalni dvoboj z Nemčijo za uvrstitev v finale je Jorgiću prinesel največji uspeh kariere. Že v uvodnem dvoboje je s fenomenalno igro premagal aktualno številko 1 v Evropi, dvakratnega evropskega prvaka, Dimitrija Ovčarova. Bojan Tokić je dodal še eno zmago, v ostalih dvobojih pa so slavili Nemci in zmagali s tesnim rezultatom 3:2.

Prvo moško medaljo na ekipnih evropskih prvenstvih sta poleg Jorgića in Tokiča osvojila še Deni Kožul in Jan Žibrat. Za medaljo pa je vsekakor zelo zaslužen še en Hrastničan, selektor slovenske reprezentance Jože Urh. Vsekakor je s svojimi igralskimi in trenerskimi izkušnjami, s svojo mirnostjo in pravimi odločitvami v pravih trenutkih odločilno prispeval k odmevnemu rezultatu Slovenije na velikih prvenstvih.

NM

Isti avtor