Evropsko prvenstvo v namiznem tenisu je bilo med 18. in 23. oktobrom v madžarski prestolnici Budimpešti. Na njem sta uspešno nastopila Darko Jorgić in Tamara Pavčnik. Jorgić je v predtekmovanju v svoji skupini osvojil prvo mesto. Premagal je Grka Giorgosa Konstantinopoulosa, nosilca skupine Alvara Roblesa iz Španije ter Gleba Shamruka iz Belorusije. Selektor, Hrastničan Jože Urh je povedal, da je preboj v finalni del velik uspeh. V 1. krogu finalnega dela evropskega prvenstva je Jorgić proti favoritu Grku Panagiotisu Gionisu, sicer 27. igralcu sveta, vodil s 3:2 v nizih, vendar je moral na koncu priznati premoč in se zadovoljiti z minimalnim porazom s 3:4 v nizih. V moških dvojicah z Denijem Kožulom in v mešanih dvojicah z Alex Galič se ni prebil na zaključni del.
Tamara Pavčnik je v predtekmovanju premagala Solomiyo Brateyko iz Ukrajine, izgubila pa proti Andrei Todorović iz Srbije in Stephanie Loeuillette iz Francije. Pavčnikova je tako v predtekmovalni skupini končala na 3. mestu in   ostala brez nastopov v finalnem delu. Uspešnejša je bila v konkurenci dvojic, kjer ji je skupaj z Manco Fajmut po zmagi nad dvojico Aasebo/Doval iz Norveške uspel preboj med 32 najboljših parov. Pod taktirko selektorke Vesne Ojsteršek, še ene Hrastničanke na selektorskem mestu, sta se dekleti v 1. krogu finalnega tekmovanja dvojic pomerili z domačinkama Madarasz/Pergel. Madžarki sta bili boljši z rezultatom 4:0 v nizih

Oba Hrastničana, tako Jorgič kot Pavčnikova, se počasi prebijata po lestvici evropskega tenisa navzgor. Pod vodstvom selektorjev, ki sta prav tako iz namiznoteniškega Hrastnika, Urha in Ojsterškove, bosta prav gotovo lažje prestopila iz mladinskih v čisto članske vode.

AM