Darko Jorgić je na odprtem prvenstvu Slovenije, domačem turnirju serije WTT Contender v Novi Gorici, osvojil drugo mesto tako med posamezniki in dvojicami. V finalu posameznikov je z Japoncem Šinozukom bil težek boj in klonil po sedmih nizih.

Hrastniški namiznoteniški igralec Darko Jorgić je imel dvoboj v finalu z Japoncem Hirotom Šinozukom pravzaprav v šestem nizu že dobljen, vendar je moral priznati poraz s 3:4 (-11, -7, 6, 5, 9, -10, -6). Japonec je na začetku dvoboja povedel z 2:0 v nizih. Dobil je napet prvi niz na 11, drugega bolj gladko, Jorgić pa je prevladoval v naslednjih treh nizih in obrnil rezultat. V šestem nizu je  Jorgić že povedel za štiri točke, vodil z 9:6, a ga je žilavi levoroki 44. igralec sveta dobil z 12:10. V sedmem nizu pa je Japonec ves čas vodil in zmagal v dvoboju. Jorgić je bil po finalu jezen sam nase, kar je občutil njegov lopar, ki verjetno ni preživel besa trenutno desetega igralca sveta.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec je do finala premagall v Novi Gorici v prvem krogu premagal Portugalca Tiaga Apolonio, Hrvata Tomislava Pucarja, Francoza Cana Akkuzuja in Nemca Benedikta Dudo. Jorgić je prvič v karieri zaigral v finalu na turnirju druge najvišje ravni na svetu in njegov dosežek je prav gotovo lep uspeh.

Izgubljen dvoboj v finalu posameznikov se je Hrastničanu poznal tudi v finalu dvojihc, kjer je skupaj s Čehom Tomašem Polanskym moral čestitati za zmago Japoncema Shinozuki ter Shunsukeju Togamiju.

Savus

Foto: NTZS


 

Prejšnji članekGasili požare, pomagali občanki
Naslednji članekStanovanjski objekt Novi dom