Hrastničan Darko Jorgić je konec tedna po uvrstitvi na OI nanizal še en izjemen uspeh. V finalu prestižnega evropskega turnirja Top 16 je ostal neporažen vse do finala, ko mu je načrte pokvaril Nemec Timo Boll, najboljši igralec zadnjih 20 let v Evropi.

Mladi Darko Jorgić (21) je v soboto slavil zmagi nad Belorusom Vladimirjem Samsonovim in Slovakom Yangom Wangom. Oba je premagal s končnim rezultatom 4:1, za enak izid pa je poskrbel tudi v dvoboju s Hrvatom Tomislavom Pucarjem. V finalu ga je (ravno tako s 4:1) premagal sedemkratni evropski prvak in nekdanji prvi igralec na svetu Timo Boll. Jorgić je bil v prvem nizu boljši, vendar je na koncu vseeno slavil Nemec.

Jorgič si je s svojimi uspehi prislužil mesto na seznamu kandidatov za tokratno Ime tedna na Valu 202. »Darko Jorgić, namiznoteniški igralec, ki je ob svojem krstnem nastopu na turnirju najboljših 16 evropskih igralcev dosegel svoj največji uspeh v posamični članski konkurenci. Z izjemnimi predstavami se je uvrstil v prvi slovenski finale na največjih tekmovanjih, nato pa izgubil proti najboljšemu evropskemu igralcu zadnjih 20 let Timu Bollu,« so zapisali na Valu 202. Za Jorgića je mogoče glas oddati z SMS sporočilom s ključno besedo VAL3 na 1919.

MD

Foto: osebni arhiv