nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Jorgić drugi na Češkem

Na članskem turnirju se je Hrastničan Darko Jorgić po zmagi nad Francozom Alexandrom Robinotom uvrstil med 32 najboljših. Odličen je bil tudi na turnirju do 21 let, kjer ga je v finalu premagal Japonec Yutu Kizukuri.

Darko Jorgić je v polfinalnem dvoboju turnirja do 21 let v petem nizu le strl odpor Japonca Yukija Matsuyama, predvsem napet je bil četrti niz, s 3:2 (-6, 4, -6, 11, 6). Pet nizov je trajal tudi finalni obračun s četrtim igralcem sveta do 21 let, ki je v četrtfinalu izločil že Denija Kožula, Yutom Kizukurijem, le da je tokrat s 3:2 (10, 3, -8, -8, 6) slavil Japonec.

Obetavni dvajsetletni Hrastničan, ki bo v novi sezoni igral za nemški Saarbrücken, je blestel tudi na članskem turnirju. V tretjem krogu izločilnih bojev članskega turnirja je brez večjih težav opravil z Rusom Grigorijem Vlasovom. Jorgič je 34-letnega 131. igralca na svetovni jakostni lestvici premagal s 4:0 (3, 9, 8, 5). Odlično formo je ohranil tudi v dvoboju z dve leti starejšim Francozom Alexandrom Robinotom (113.). Ta dvoboj je trenutno 59. igralec sveta dobil s 4:0 (8, 8, 9, 7). Žal pa mu v glavnem turnirju žreb ni šel na roke, kajti že v prvem krogu je bil njegov nasprotnik čudežni japonski deček Tomokazu Harimoto, drugi nosilec turnirja v Olomoucu, star šele 15 let. V prvem nizu je šestemu igralcu sveta še nudil dostojen odpor, z malce sreče bi uvodni niz lahko tudi dobil, v nadaljevanju dvoboja pa je bilo vse v znamenju mladega Japonca, ki je zmagal s 4:0 (9, 3, 6, 4).

ZT

Isti avtor