Hrastniški namiznoteniški igralec Darko Jorgić je odlično Top 16 evropskih igralcev v švicarskem Montreuxu. V prvih dveh krogih je zmagal, danes ga čaka polfinalni obračun.

Darko Jorgić, že nekaj leta najboljši slovenski namiznoteniški igralec, je pričel pohod proti tretji zaporedni zmagti najboljših 16 evropskih igralcev dokaj suvereno, čeprav prva dvoboja nikakor nista bila lahka.

Jorgić je v prvem kolu igral s Portugalcem Joaem Garaldo, starim znancem, ki je Darka premagal na zadnjem svetovnem prvenstvu. Po treh nizij je vodil Garaldo, potem pa se je Hrastničan zbral in zmagal s 4:2. Tudi v drugem krogu je moral stopiti na plin v drugem delu dvoboja in tudi Šveda Antona Kallberga je premagal s 4:2.

»Res je, da sem lani turnir začel bolj prepričljivo, z dvema zmagama s 4:0, ampak letošnji je eden najtežjih v zadnjih letih, kajti nihče od nasprotnikov ni lahek. Dobro je, da sem proti Geraldu navkljub nihanjem v igri ostal zbran in zasluženo zmagal. S Kallbergom se odlično poznava, vedela sva, kaj lahko pričakujeva drug od drugega, na koncu sem bil bolj zbran, tudi agresiven in to mi je prineslo še drugo zmago. V polfinalu bom skušal tekmo odigrati s čim manj nihanji, s še bolj mirno glavo in se skušal še tretjič zaporedoma uvrstiti v finale,” je po zmagi nad Kallbergom dejal Jorgić.

Danes ga v polfinalu čaka še en Portugalec. Marcos Freitas je namreč v četrfinalu slavil zmago nad zadnjim evropskih prvakom, Nemcem Dang Quijem in se uvrstil v polfinale, kjer se bosta s slovenskim asom borila za nastop v finalu.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekLovro Percl Seručnik državni prvak in podprvak
Naslednji članekUla Vodlan zmagala