sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Jorgić & Co. uspešni v Južni Koreji

Slovenska namiznoteniška reprezentanca je na ekipnem svetovnem prvenstvu v Busanu v Južni Koreji dosegla še tretjo zmago. Tokrat je premagala Kanado s 3:0. Po izračunih j ta zmaga pomeni tudi uvrstitev na Olimpijske igre v Parizu.

Slovenijo v skupini čaka le še dvoboj z Malezijo, s katero ekipa pod vodstvom selektorice, Hrastničanke Andreje Ojsteršek Urh ne bi smela imeti težav, saj je ta azijska ekipa doslej izgubila vse tri dvoboje na svetovnem prvenstvu.

Prvi igralec naše reprezentance, Hrastničan Darko Jorgić, na tem turnirju še ne pozna poraza. Vknjižil je po dve zmagi v vsakem dvoboju. Slovenci so najprej premagali ekipo Singapurja, potem je padla Brazilija, v tretjem krogu pa še Kanada. Jorgiću zelo dobro parira Deni Kožul, ki je v vsakem dvoboju zagotovil tretjo točko za zmago v dvobojih. Na prvenstvu solidno igra tudi Peter Hribar.

Glavni cilj reprezentance na tem svetovnem prvenstvu je bila uvrstitev v osmino finala, ki prinaša tudi uvrstitev ekipe na olimpijske igre v Parizu. Selektorica Andreja Ojsteršek Urh je lahko z dosedanjimi nastopi izjemno zadovoljna, saj njeni varovanci igrajo z glavo in dosegajo uspeh za uspehom. Darko Jorgić igra iz dvoboja v dvoboj bolj zanesljivo, že pred zadnjim dvobojem pa so že dosegli prvo mesto v skupini, ki jih uvršča med najboljše ekipe na tem svetovnem prvenstvu in v izločilne dvoboje. Z uvrstitvijo v osmino finala so se naši namiznoteniški igralci po izračunih vodstva reprezentance že kvalificirati tudi na Olimpijske igre v Parizu.

Savus

Foto: NTZS


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor