Hrastničan Darko Jorgić je na najnovejši lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF) pridobil pet mest in s tem postal 17. najboljši igralec na svetu, kar je nova najvišja uvrstitev slovenskih namiznoteniških igralcev na svetovni jakostni lestvici. Jorgić je tudi šesti najboljši Evropejec.

Od slovenskih igralcev je med prvimi stotimi še Bojan Tokić na 69. mestu. Deni Kožul je na 109. mestu, Peter Hribar na 298., Tilen Cvetko pa na 464. mestu.

Darko Jorgić je v pogovoru za športni časopis Ekipa dejal, da je glede na dosežke od OI naprej ta uvrstitev realna. In pripomnil, da verjame, da bo prišel tudi med najboljših deset. Upa, da bo v tem in prihodnjem letu napredoval tako močno, da se bo znašel v elitni deseterici. To je že pred časom napovedala tudi reprezentančna selektorica Andreja Ojsteršek Urh, ki je bila od mladih nog njegova trenerka. Pred kratkim je za Delo izjavila: “Ko je Darko končal mladinski staž, sem vedela, da je igralec, ki spada med 50 najboljših na svetu. Ko nam je to uspelo, sem mu le rekla: sori, Jorga, vidim te med top 10 na svetu. Niti moj mož Jože (Urh, odličen trener, bivši selektor, sedanji Jorgićev trener v nemškem klubu Saarbrücken op.p.) temu ni verjel. Ko si med top 10 in se ti še žreb poklopi, si hitro nosilec medalje na svetovnem prvenstvu. Ko smo prišli do te točke, mi je Darko začel verjeti! Večkrat mi je sicer rekel: vi mene preveč hvalite, pa samo vi me hvalite, nihče drug … Pa sem mu samo rekla: Darko, ti samo meni verjemi, greva dalje. Zdaj čuti, da je konkurenčen, da je močan. Ocenjujem, da bo pri 27, 28 letih igral najboljši namizni tenis v življenju.”

Jorgić je vsekakor biser, ki je v dobrih rokah. Tako njega kot selektorico Andrejo Ojsteršek Urh na treninge na Kitajsko Kitajci, ki so še vedno superiorni v svetovnem namiznem tenisu, že nekaj časa permanentno vabijo. Že vedo, zakaj.

SB, MP

Foto: Namiznoteniška zveza Slovenije