Med 13. do 15. januarjem so se v Samoboru pri Zagrebu karateisti iz 26 držav borili na karate turnirju Grand Prix Croatia 2017. Nastopilo je več kot 2000 tekmovalk in tekmovalcev. Trboveljske barve so zastopali Barbara Haberl, Ervin Salkič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Luka Perc, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Jernej Simerl.
V športnih borbah so se 13. januarja pomerili kadeti, med njimi Ervič Salkič in Domen Zidar v kategoriji do 57 kilogramov. Salkič je zabeležil eno zmago in en poraz, Zidar pa dve zmagi in poraz v tretjem krogu po sodniški odločitvi.

Ostali tekmovalci so nastopili dan kasneje. Najboljši je bil tokrat Joksimovič, ki je tekmoval v kategoriji mlajših članov do 84 kilogramov. Po zmagah v prvih dveh krogih je sledil poraz v tretjem krogu proti kasnejšemu finalistu, ki je Joksimoviču omogočil nastop v repasažu. Tam je najprej premagal Ukrajinca, aktualnega mladinskega podprvaka Evrope, z rezultatom 9:0. V borbi za bronasto medaljo je proti Madžaru vodil 3:0, kar pa žal ni zadostovalo za zmago. Joksimoviču je v zadnje pol minute padla zbranost, kar je nasprotnik izkoristil in si priboril bronasto medaljo. Joksimovič je tako udeležbo zaključil s petim mestom. Po eno zmago sta dosegla Barbara Haberl pri mlajših članicah do 55 kilogramov in Blaž Hribovšek pri mlajših članih do 60 kilogramov. Dve zmagi sta zabeležila Luka Ferlin pri mladincih do 76 kilogramov in Ajdin Mujkanovič pri mladincih nad 76 kilogramov. Luka Perc je pri mladincih do 68 kilogramov dosegel tri zmage.

V naslednjih štirih tednih Trboveljčane čakajo priprave na nastop na evropskem prvenstvu za kadete, mladince in mlajše člane.

ZT

Prejšnji članekMlinšani odlično v novo leto
Naslednji članekFolklorni festival »Zaigraj i zapjevaj«