Med 9. in 11. decembrom je v Sarajevu potekalo 17. balkansko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane, kjer je nastopilo 863 tekmovalk in tekmovalcev iz 11 držav. Prvenstva se je udeležila tudi 70-članska ekipa Karate Zveze Slovenije. Med njimi je bilo tudi 10 članov Karate kluba Trbovlje: Urša Haberl in Barbara Haberl, Ervin Salkič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Luka Perc, Stefan Joksimovič, Blaž Hribovšek in reprezentančni trener Miha Kovačič.
Že prvi dan je Urša Haberl v prvih štirih krogih zabeležila štiri zmage s točkovno razliko 23:3 in se tako zanesljivo uvrstila v popoldanski finale. V finalu je morala priznati premoč reprezentantki Turčije. Medalja Haberlove je bila prva klubska medalja, osvojena na balkanskih prvenstvih v samostojni Sloveniji. Le korak pred medaljo se je ustavila Barbara Haberl, ki je po dveh zmagah in porazu izgubila odločilno borbo za bronasto medaljo ter tako prvenstvo končala na petem mestu. Drugi dan prvenstva so nastopili fantje. Najboljši rezultat je dosegel Mujkanovič, ki je po treh zmagah in uvrstitvi v polfinale izgubil naslednji dve borbi ter tudi on dosegel peto mesto. Ferlin in Joksimovič sta zabeležila po eno zmago, ostali fantje so izgubili borbo v prvem krogu.

Zadnji dan prvenstva je bil namenjen ekipnim nastopom in v ekipah Slovenije je bilo kar osem Trboveljčanov. Ferlin in Mujkanovič sta prikazala tri dobre borbe, vendar mladinski ekipi Slovenije ni uspelo poseči po medalji, saj so končali na petem mestu. Tokratni junak v trboveljskih vrstah pa je bil Joksimovič, ki je z ekipo mlajših članov osvojil srebrno medaljo. Po vrsti so premagali reprezentance Bosne in Hercegovine, Bolgarije in Hrvaške. V finalni borbi so morali priznati premoč Črni gori. Joksimovič je v štirih borbah zabeležil dve zmagi in dva neodločena rezultata. Poleg petih tekmovalcev sta v ekipi tudi dve rezervi, tokrat sta to bila naša Hribovšek in Perc, ki sta tako tudi prišla do srebrne medalje. Slovenska reprezentanca se iz Sarajeva vrača z 11 osvojenimi medaljami, kar je tudi iz reprezentančnega vidika najuspešnejše balkansko prvenstvo v zgodovini Karate zveze Slovenije.

ZT

Prejšnji članekTrboveljčani ostajajo neporaženi
Naslednji članekZaradi nepazljivosti v potok