Srečanje Jesenske misli je bilo v Domu starejših občanov Izlake. Na njem so predstavili dela 20 literatov, ki jih je izbral profesor Aleš Leko Gulič, brala pa recitatorka Tanja Bašelj.

Letos so med literati seniorji Zasavja Magda Groznik iz Šmartna pri Litiji, Pavla A. Šinkovec in Marija Smolej iz Kresnic, Trboveljčana Franc Edvard Gabrič in Justina Lazić, Zagorjani Stanislava Vidmar, Maks Marinčič, Francka Šmid, Anica Klančnik, Vida Sladič, Vladimir Garantini, MarjanKlančnik, Marija Uranič, Desanka Kreča, Andrej Režun, Viktor Kotar in Bojan Rozina, Manja Golec z Dola pri Hrastniku ter Litijanki Jolanda Kocjančič in Joža Ocepek.

Med besedami, ki jih je zbranim izrekel Aleš Leko Gulič, so bile tudi te: »Letošnja bera me je v glavnem razveselila. Spet se je pokazalo, kar sicer vemo od nekdaj, da se teme ne dajo izčrpati, da vsakdo lahko ustvari kaj, kar še ni bilo povedano, izrečeno, ustvarjeno, če si le dovoli sebi biti, kar je, in če se ne trudi biti popoln in všečen.« Literatom je na srce položil, da jim ni treba na silo rimati in tlačiti besede v predale metruma, ampak naj raje poiščejo drugačne besede ali drug ritem, predvsem pa naj tudi veliko berejo in ob branju razmišljajo, ker je tega še vedno premalo.

V kulturnem programu srečanja je nastopila Vokalna skupina Iris, v prostorih Doma pa so odprli tudi razstavo Ljudmile Vozelj, članice likovne skupine Liki, KD Svoboda Kisovec.

ZT

Prejšnji članekGrad Bogenšperk
Naslednji članekČe bi bil jaz predsednik