torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Je lahko še lepše …

V Kulturnem domu Svoboda v Kisovcu so 1. marca pripravili prireditev ob otvoritvi razstave ročnih del.

Otvoritev s kulturnim programom sta s svojim nastopom popestrila povezovalka Lina Aurora Eranovič in recitator Blaž Gostič, ki nam je s svojo poezijo pobožal dušo. Da pa pri nas brez muzike ne gre, je dokazal Tomaž Gostič. Ob zvokih njegove harmonike smo z njim tudi družno zapeli. Po uradnem delu in povabilu organizatorke Saše Vrankar smo si ogledali čudovite stvaritve, ki nastajajo izpod čarobnih prstov. Na povabilo Saše Vrankar so se s svojimi izdelki odzvali iz celotne Slovenije.

Irena in Zvonko Mikša iz Dornave pravita, da je zanju krep papir kot zgodnja jutranja kavica. Iz njega namreč umetniško izdelujeta cvetlice vseh vrst. Izgled, kot bi jih ravnokar utrgala v parku Voljčega potoka.

Andreja Lezič iz Kisovca je predstavila svoje voščilnice in dela, ki so jih roke spletle z nitko, volno in kvačko. Vse razstavljeno je vzbujalo občudovanja vredno. Koliko ur in potrpljenja je zraven, pa ni bilo zabeleženo.

Zlata Videc iz Štor je svojo predstavitev obogatila s slikami, na katerih odseva sonce. Na slikah so smiselno dopolnjevale klekljane rožice iz pod rok Saše Vrankar.

Jadranka Smiljič iz Slovenj Gradca, ki vodi zavod Ustvarjalno srce in je mentorica projekta S kvačko in prejo smo povezali Slovenijo poleg vseh aktivnostih najde čas tudi za osebno sprostitev v ustvarjanju s kvačkanjem.

In nenazadnje še organizatorka razstavljenih ročnih del Saša Vrankar iz Zagorja ob Savi, članica KDS Kisovec v sekciji Rokice, ki jo vodi Sonja Kreča. Na ogled je ponudila klekljan nakit, rožice in šivanje. S kvačkano tehniko C 2 C pa je izdelala simbolični grb občine Zagorja ob Savi, ki ga je občina Zagorje ob Savi tudi odkupila. Otvoritve sta se udeležila tudi župan občine Zagorje Matjaž Švagan in predsednik društva Viki Prašnikar.

Avlo razstavnega prostora smo napolnili do poslednjega kotička. To pomeni, da je razstava dosegla svoj namen. Za konec je vsem povabljenim gostom in nastopajočim organizatorka razstave v zahvalo poklonila vrtnico.

Bi se lahko še lepše začela meteorološka pomlad? Ne, kajti vsak drobec trenutka je sestavljen v mozaik našega življenja. Zato nam tudi taki drobci, kot je bila ta razstava, lepšajo življenja.

Marija Uranič

Foto: Saša Vrankar


 

Isti avtor