Dvorana Delavskega doma Hrastnik je bila nabito polna že precej pred pričetkom proslave. Župan Občine Hrastnik Miran Jerič je v nagovoru zbranim občankam in občanom ter gostom zaželel srečen praznik. Na kratko je povzel uspehe občine v preteklem letu, kot so energetska sanacija nekaterih občinskih stavb, sanacija plazov in ureditve cest ter predstavil hrastniške želje po večji povezanosti s svetom, predvsem boljši cestni povezavi. Hrastnik že dolga leta stavi predvsem na novo cestno povezavo z Zidanim Mostom, ki bi pomenila razbremenitev ceste skozi Dol in čez Marno ter hitrejšo pot proti celjski in posavski regiji. Osnovnošolki, ki sta dobili priznanje Zlato pero, pa je pospremil z besedami, da enake poti kot vodijo iz Hrastnika, vodijo tudi nazaj v Hrastnik. Poudaril je še razmišljanja o ureditvi nove industrijske cone v spodnjem delu Hrastnika in s tem povezano ureditvijo stanovanjskih razmer za ljudi, ki živijo sedaj ob steklarni in kemični tovarni. Še posebej pa je vesel, da se je končno pričela graditi prenovljena osnovna šola na Dolu.
Proslave se je leto udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je v svojem nagovoru poudaril velik pomen dobrega dela v občinah, ki je Slovenijo ohranil v dobri kondiciji tudi v kriznih letih. Pahor je  ob tej  priložnosti Občini Hrastnik podelil posebno priznanje.

Proslava ob občinskem prazniku je tudi priložnost za podelitev občinskih priznanj. Županovo Zlato pero sta prejeli osnovnošolki z Dola Neža Šmit in Anamarija Dečman. Srebrno priznanje občine Hrastnik je prejel Timotej Funkl za uspehe na družbenem področju, bronasta  priznanja pa so letos prejeli Kulturno umetniško društvo Sava za uspehe na društvenem področju, Rudi Saviozzi za uspehe na društvenem področju, gledališka skupina KUD Svoboda Dol pri Hrastnik za uspehe na kulturnem področju. Priznanja sta podelila župan občine Miran Jerič in predsednik Komisije za odlikovanja in priznanja občine Hrastnik Franjo Krsnik.

V kulturnem programu je sodelovala vokalna skupina Jazzva. Tri pevke in štirje pevci so s svojim nastopom navdušili občinstvo. Z izjemnim petjem, harmonijami in energijo so poskrbeli za gromke aplavze.

Milko Plahuta