Nadzorni svet družbe Rudnik Trbovlje Hrastnik, ki ga vodi Ervina Jarc, je izbral novega direktorja RTH. To je postal Janez Žlak. »Janez Žlak nas je najbolj prepričal tako s programom kot s svojo predstavitvijo,« je za Zasavc.net potrdila Jarčeva.
Žlak izjave še ni podal, ker uradne odločitve, poslane po pošti, še ni prejel.

Janez Žlak v Zasavju in Trbovljah ni neznano ime. Leta 1965 rojeni Žlak je svojo poklicno pot vezal predvsem na Termoelektrarno Trbovlje. Leta 1998 je na Fakulteti za strojništvo v Mariboru diplomiral z diplomskim delom Rekonstrukcija elektro filtra in zmanjšanje emisije prašnih delcev. Novembra leta 2008 je končal še magisterij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani z magistrsko nalogo Vpliv uvedenih sprememb na psihološko klimo v TET. V tem zasavskem podjetju je vrsto let pred likvidacijo TET opravljal funkcijo pomočnika direktorja, nekaj časa je bil odgovoren tudi za tehnični sektor.

Žlak je znan tudi na drugih področjih delovanja v Zasavju. Bil je uspešen nogometaš. Uveljavil se je v domačem RK Rudar (kasneje je klub vodil kot predsednik), potem pa uspešno odigral tri sezone v prvi slovenski nogometni ligi. Od leta 1991 do 1993 je nastopal za NK Zagorje in z 18 zadetki je še vedno najboljši strelec kluba v prvi ligi. Zadnjo sezono je odigral za ekipo Svobode iz Ljubljane. Žlak je aktiven tudi v Plesnem klubu Samba pa ti v Trbovljah.

Po likvidaciji TETa je Žlak kandidiral za direktorja Zdravstvenega doma Trbovlje, vendar kljub temu, da je dobil podporo nadzornega sveta zavoda, v politični križanki ni dobil podpore v trboveljskem občinskem svetu. Zdaj je prepričal nadzornike RTH in v ponedeljek bo lahko prevzel vodenje tega podjetja.

ZT

Prejšnji članekKaj dogaja?
Naslednji članek60 tisočakov za mobilnost