ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Jamatlonci prijavljeni

Letos bodo jamatlonci spoznali rudarske ovire v jami Trbovlje-Hrastnik 5. decembra. Sinoči je potekel rok za prijave in sedaj že vemo, da se bo na Ajnzerju v Trbovljah v jamo podalo več kot 300 jamatloncev v 90 ekipah. Ekipa Zasavskega tednika in Rudnika Trbovlje-Hrastnik se že veseli srečanja z udeleženci iz vse Slovenije in iz tujine. Jamatlonci bodo tokrat prišli še iz Italije, Estonije, Romunije in Madžarske.
Na Zimskem jamatlonu čaka udeležence po končani adrenalinski preizkušnji v jami tudi zanimiva prireditev v hrastniški vašhavi. Na jamatlonskem odru bodo podelili priznanja za najbolj posrečene jamatlonce, pokale za najbolj uspešne v tekmovanju »met bata škornja preko glave v kuolmkišto« in še, eh, vsega tudi pripravljalci »jamaspektakla« nočejo izdati.

Bela snežinka bo skupen motiv muzikantov na jamatlonskem odru. Poslušalce bodo navdušile mlade Kumske punce, zažigali bodo rokerji iz skupine Baby Octopus, prvič sploh pa se bodo predstavili člani skupine, ki igrajo le komade »kakojelepovidetiteopet« banda Novi fosili, ki so si nadeli ime PoSili band. Uffff, bo vroče. V jami in zunaj nje. Čeprav zna biti na površini že sneg. V jami bodo poti skidane, so obljubili knapi, kar jih še je.

MP

Isti avtor