Prve, ki so premagale vse ovire in pretekle 5-kilometrsko progo od Ajnzerja v Trbovljah do vpadnika Barbara v Hrastniku, so bile Tina Štrukelj, Tina Švajger Sivec in Petra Švajger iz ekipe TPT, ki so štartale kot četrte. Razlog, da se jim je tako mudilo, tiči v novoletni zabavi s podjetjem zvečer, za katero pa se morajo še malo urediti, so povedale malo v šali malo zares. Rekle so tudi, da bo Jamatlon postal njihova tradicija, uživale so tudi v novi svetlobni oviri, pri kateri bi se lahko še dlje zadržale.
Za njimi so iz temnega vpadnika prisopihali Irena Orožen, Aleš Venko in Vinko Žagar, ki so štartali kot prvi v ekipi Občine Hrastnik. Tudi Tjaša Flere Pušnik in Uroš Flere s štartno številko sedem sta se podvizala, na cilj sta prispela kot tretja.

Organizator sicer meri čas, a bo nagradil le ekipe, ki se bodo najbolj približale povprečnemu sredinskemu, saj Jamatlon ni tekmovanje. Po prihodu na cilj jih čaka tudi igra Met bata škornja v kulmkišto, kar enim bolj drugim manj odreže.

Vtisi jamatloncev so zelo pozitivni.

»Ful dobro,« je dejal Luka Tori iz ekipe Loparji.si. »Na zadnjem jamatlonu smo Perkmandeljcu obljubile, da ga bomo našeškale,« pa so rekle Žverce, »in res smo ga.« Edvard Oražem iz ekipe Zavezniki pa je priznal, da so ga na jamatlon priganjali prijatelji, potem po dodal: »Na Zimskega gotovo spet pridem.« Tudi Jaka Kunič iz ekipe Veseli hunti je bil na Zimskem jamatlonu navdušen in se že veseli naslednjega.

Fotogalerija, ki se sproti dopolnjuje, je objavljena na spletni strani www.jamatlon.si.

ZT

Prejšnji članekKo se ti malo zvrti
Naslednji članekUtrujeni, a srečni