sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Jamatlon v vitrini

Gre za projekt Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, ki je v okviru 25. bienala oblikovanja Ljubljana zasnoval projekt Po utopiji in v okviru nje Muzej Tiny. S tem muzejem, ki bi mu lahko rekli tudi majčkeni muzej, želijo snovalci približati vsebine vseh javnih projektov družbi in občanom. Muzej je zasnovan kot steklena vitrina sredi mesta, v kateri se na dva tedna izmenjujejo različne vsebine. Od 30. oktobra do 19. novembra bo tako korak Trboveljčanov in obiskovalcev mesta zaustavljala barvita vsebina izložbe na temo Zimskega jamatlona. 

Majice, letaki, čelade in rokavice občanom sporočajo, da rudnik, v katerem so mnogi njihovi predniki dolga leta kopali črni premog, ni pozabljen. Še več, Zimski jamatlon je projekt, s katerim organizator Zavod Savus v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje Hrastnik javnosti sporoča, da spoštuje rudarsko dediščino in jo skozi sveže in neobičajne vsebine predaja zanamcem. Pa ne le v Zasavju, temveč širom Slovenije in tudi sveta. 

Ne gre zanemariti tudi dejstva, da so ocenjevalci časnika Dnevnik Jamatlon uvrstili med deset najbolj nenavadnih turističnih atrakcij, ki jih lahko obiskovalec doživi v Sloveniji.

TPK

Isti avtor