sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Jamatlon pred vrati

Za vse, ki ste se že, in tiste, ki še oklevate, prilagamo urnik dogajanja z opisom spremljevalnih aktivnosti. Videli boste, da bo dan čudovit. Sporočamo pa vam tudi, da smo mislili tudi na družine. Na Jamatlonu bo organizirano varstvo za otroke, za kar bodo poskrbeli prostovoljci Društva prijateljev mladine Trbovlje. Izkoristite torej soboto, 16. junija, za odlično družinsko zabavo, ki jo boste starši začinili s še malo adrenalina v jami.

Drugačen jamatlon
Letošnji poletni Jamatlon bo podoben lanskemu poletnemu. Tudi tokrat bomo pričeli po opoldanski vročini, štartne številke bomo izdajali od 14. ure do 14.45 pred Delavskim domom Trbovlje.

Iz Hrastnika proti Trbovljam
Trasa bo potekala po rudniku Trbovlje-Hrastnik iz Hrastnika proti Trbovljam. Jamatlonci bodo v rudnik vstopali preko Barbara rova v Hrastniku, kamor jih bo popeljal avtobus, tek pa bodo zaključili na Ajnzerju v Trbovljah.

Urnik za udeležence
14.00 – Izdaja štartnih številk, prizorišče ob Delavskem domu Trbovlje (DDT)
15.00 – Zbor tekmovalcev – predstavitev proge, prizorišče ob DDT
15.15 – Prevoz tekmovalcev v Hrastnik, avtobusna postaja pri DDT
15.30 – Start Jamatlona, Barbara rov, Hrastnik
17:30 – Prihod zadnjih ekip na cilj Jamatlona, Ajnzer Trbovlje
17:00 – JamaŠpil, parkirišče ob DDT
18:30 – Podelitev nagrad Jamatloncem, prizorišče ob DDT

Urnik za otroke:
15.00 – Jamatlonske delavnice za otroke (DPM Trbovlje), parkirišče ob DDT
16.00 – Mini jamatlon po muzeju rudarstva 4. dritl za najmlajše, DDT
Otroci bodo s prostovoljci DPM Trbovlje ustvarjali na temo Jamatlona, se fotografirali v tematsko obarvanem okolju (Photobooth), se igrali tematsko obarvane igre, kot so metanje premoga v kulmkišto, se pomerili v hitrostnem preoblačenju v rudarja in se šli jamatlonske igre brez meja. Pozabavali se bodo tudi s figuricami iz balonov ali se igrali z družabnimi igrami. Za najmlajše bo urejen kotiček z igračami. Skupaj s prostovoljci pa se bodo mali nadobudneži udeležili tudi mini Jamatlona po muzeju rudarstva 4. dritl.

Spremljevalne aktivnosti:
Ob 17.00, 17.30 in 18.00 uri – Možnost brezplačnega vodenega ogleda muzeja rudarstva 4. dritl za udeležence Jamatlona, DDT
Od 17.00 do 18.30 ure – Možnost brezplačnega ogleda rudarskih stanovanj na Njivi za udeležence in njihove otroke, Zasavski muzej Trbovlje.
Razlogov, da preživite soboto, 16. junija, na Jamatlonu je torej več kot dovolj. Povabite na to adrenalinsko jamsko preizkušnjo tudi svoje prijatelje.
Če vas še karkoli zanima, nas vprašajte po telefonu 041 850 733 ali e-pošti: info@jamatlon.si.

Druženje v Trbovljah
Teku bo sledilo sproščeno druženje pred Delavskim domom Trbovlje ob metu bata škornja v »kuolmkišto«, podelitvi nagrad, glasbi, ogledu virtualnega muzeja rudarstva, ogledu starih rudarskih stanovanj v koloniji Njiva, jedači in pijači.

JamaŠpil
Na koncertu JamaŠpil, ki se bo začel nekaj po peti uri, se bodo predstavili mlade pevke in mladi pevci, ki imajo pravi glas za JamaŠpil.

Še se lahko prijavite
Prijave na Jamatlon so mogoče samo še danes in jutri, v torek, 12. 6. 2018 do 24.00 ure tukaj.

Srečno!
Ekipa Jamatlona

Isti avtor