Drugačen Jamatlon
Letošnji poletni Jamatlon bo nekoliko drugačen od prejšnjih. Medtem ko se je prej vedno začel dopoldan v Hrastniku, bodo tokrat štartne številke izdajali ob 14. uri pred Delavskim domom Trbovlje.

Jamatlonski vrtec in delavnice

Jamatlona se bodo lahko udeležili tudi starši majhnih otrok, saj bo zanje organizirano varstvo. Ob 15. uri bo za najmlajše Društvo prijateljev mladine Trbovlje pripravilo Jamatlonske delavnice, pol ure kasneje pa se bodo otroci podali na Mini jamatlon po muzeju rudarstva.

Obrnjena trasa

Drugačna bo tudi trasa – pravzaprav bo obrnjena. Jamatlonci bodo v rudnik vstopali preko Barbara rova v Hrastniku, kamor jih bo popeljal avtobus, tek pa bodo zaključili na Ajnzerju v Trbovljah.

Druženje v Trbovljah

Teku bo sledilo sproščeno druženje pred Delavskim domom Trbovlje ob metu bata škornja v »kuolmkišto«, podelitvi nagrad, glasbi, ogledu virtualnega muzeja rudarstva, jedači in pijači.

JamaŠpil

Na koncertu JamaŠpil, ki se bo začel nekaj po peti uri, se bodo predstavile skupine Magrateja, Funk Fu in Warning ter pevec Elvis Iron Ginger, ki so si mesto na JamaŠpilu zagotovili s prijavo na glasbeni natečaj. Drugi del koncerta, ki se bo začel ob 19.30, pa je rezerviran za nastop povabljene skupine Koala voice.

Virtualni muzej rudarstva

Ob 19. uri bodo v Delavskem domu Trbovlje slovesno otvorili virtualni rudarski muzej 4. dritl, ki si ga bodo lahko vsi prisotni tudi brezplačno ogledali. V pododerju delavskega doma so uredili čisto pravi rudarski rov z lesenimi podporniki in druge rudniške jamske prostore, kakršne so uporabljali zasavski knapi pod zemljo. Muzej pa so nadgradili še z različnimi virtualnimi predstavitvami, ki bodo prav gotovo navdušile obiskovalce.

Še se lahko prijavite

Prijave na Jamatlon so po znižani ceni mogoče do 31. maja. Potem pa le še do 10. junija – prijavite se lahko tukaj.

ZT

Prejšnji članekPozabljen in ponarejen denar
Naslednji članekZasavski brigadirji v Kumrovcu