Bil je vroč, vznemirjenja poln dan, ki je jamatlonce in organizatorje po končani preizkušnji navdal s pravim zadovoljstvom in dobro voljo. Jamatlon 2017 je super uspel.
Na njem so se jamatlonci v jamo podali v Hrastniku, iz nje pa prišli v Trbovljah, kjer so imeli knapovsko malico, se pomerili v Metu bata škornja v kulmkišto in si z ekskluzivno vstopnico lahko še pred uradno otvoritvijo prvi ogledali Virtualni muzej rudarstva 4. dritl v katakombah Delavskega doma Trbovlje.

Jamatlonce so pozdravili in jim čestitali trboveljska županja Jasna Gabrič, župan Zagorja Matjaž Švagan, podžupan Hrastnika Vinko Žagar, direktor RTH dr. Janez Žlak in poslanka Vojka Šergan.

Nagrade in priznanja

Tudi letos je organizator podelil priznanja z izvirnimi naslovi, ki so jih prejeli:

Pik as (najbolj izkušen udeleženec) – Milan Kamenšek iz ekipe Knapovi iz Ankarana
Domfrca (najbolj izkušena udeleženka) – Sonja Princ iz ekipe Jamarke z Dobovca
Lerhajer (najmanj izkušen udeleženec) – Lara Juvančič iz ekipe Tonček iz Zagorja
Krajcnga (udeleženec iz najbolj oddaljenega kraja) – Justina Sakinskaite iz mesta Šiauliai – Litva
Jamska kura (najbolj simpatična udeleženka) – Tina Breznik iz ekipe Vsemogočni knapi
Luftrajder (najbolj simpatičen udeleženec) – Matjaž Knez iz ekipe Jamski škrati
Ohter prtija (najbolj izviren naslov ekipe) – ekipa Krucefix tim
Herc šafla (najbolj srčna ekipa) – ekipa 4Roses
Dritl kumarati (najbolj tovariška ekipa) – ekipa Eu-foria
Hoznšajzer (Perkmandeljčevo priznanje za najbolj prestrašenega udeleženca) – Ana Žujič iz ekipe Tonček

Povprečnemu času so se najbolj približale ekipe: Vesele huntarce, Jamarke in ekipa Quadrissimo, vse članice in vsi člani so bili nagrajeni.

V Metu bata škornja pa se jamatlonci letos niso najbolj odrezali. Večina ni škornja niti enkrat uspela vreči v kulmkišto, je pa bil zato toliko boljši Matej Kamnikar iz ekipe Grable, ki je zmagal, drugo mesto pa je osvojil Anže Dušak iz ekipe Srednje šole Zagorje.

Mini Jamatlon

Na letošnjem poletnem Jamatlonu je bilo zabavno tudi za otroke, saj jim je organizator v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Trbovlje in Delavskim domom Trbovlje pripravil ustvarjalne delavnice in Mini Jamatlon po progi z ovirami v muzeju 4. dritl.

JamaŠpil

Manjkalo ni niti glasbe. Popoldne so se namreč na odru ob Delavskem domu Trbovlje predstavili glasbeniki in zasedbe, ki so sodelovali na natečaju JamaŠpil,: skupine Warning, Funk Fu, Magrateja in Elvis Iron Ginger. Zabavo so s koncertom sklenili člani zasedbe Koala Voice.

Celotna fotogalerija z Jamatlona 2017, JamaŠpila in Mini Jamatlona bo v naslednjih dneh objavljena na www.jamatlon.si.

Jamatlon poteka dvakrat letno: poleti v okviru rudarskega praznika in decembra ob prazniku sv. Barbare, zavetnice rudarjev. Organizatorji Jamatlona želijo s to rekreativno pustolovščino vrniti vsebine opuščeni rudniški infrastrukturi, rudnik pa po zaprtju približati sedanjim in bodočim generacijam.

Izvedbo so podprli partnerji Občina Hrastnik, Občina Trbovlje, Občina Zagorje ob Savi, Petrol, Spekter Trbovlje, Avrigo, Ahac inženiring Trbovlje, Hiša okusov Pr’ Čop Podkum, Radeče papir Nova, Plastenka Radomlje, Omnipek in K-M@RK. Projekt sofinancirata Evropska unija iz evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Prejšnji članekJamaŠpil
Naslednji članekIskali jadralnega padalca, ki je zasilno pristal na Kleku