ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

JamaŠpil navdušil

JamaŠpil je otvorila skupina Warning, ki jo sestavljajo štirje fantje iz Hrastnika in Trbovelj – kitarist in pevec Simon Žlak, kitarist Aleks Pavlič, bas kitarist Maj Hauptman Pepelnjak ter bobnar Primož Udovč. Mladi rockerji so zbranim zaigrali nekaj pesmi skupin Green Day, Siddharta in Blur in aplavz je bil po vsaki pesmi burnejši.
Ko je bila publika dodobra ogreta (k temu je pripomoglo tudi popoldansko sonce), je skupino Warning na odru zamenjal Elvis Iron Ginger, interpret kralja rock’n’rolla. Za umetniškim imenom stoji Hrastničan Matej Železnik. Naslednjih nekaj minut so se po prizorišču JamaŠpila razlegali ritmi Elvisa Presleya in v ples zazibali ljubitelje te glasbene zvrsti.

Naslednji dve skupini – Funk Fu in Magrateja – sta se zbranim predstavili s svojimi pesmimi. Funk Fu, najštevilčnejša zasedba prvega JamaŠpila, je na oder prinesla poleg kitar, klaviature in bobnov še pozavno, trobento in saksofon. Za mikrofonom je stala Klara Veteršek, kitaro je igral Tilen Gavranovič, bobne je igral Luka Jahn, klaviaturo Nina Baš, pozavno Filip Veteršek, saksofon Tim Jerman, trobento pa Vid Šketa. Bas kitaro sicer igra Domen Drnovšek, vendar ga je na JamaŠpilu nadomestil Matevž Vidic. Njihova glasba je mešanica različnih zvrsti – med drugim se v pesmih prepletajo pop, jazz in funk – ki poslušalcev ne pusti hladnih in tako je bilo tudi na JamaŠpilu.

JamaŠpil se je zaključil z nastopom skupine Magrateja, katere člani prihajajo z vseh vetrov in to se kaže tudi pri njihovi glasbi – ta je obarvana z mnogimi zvrstmi in je pri publiki vsakokrat izzvala glasen aplavz. Skupino sestavljajo pevki Barbara Osolnik in Tina Adamlje (ki na koncertu ni nastopila, nadomestil jo je Gal Mavretič), klaviaturist Evgen Malis, kitarist Sašo Prijatelj, bobnar Damjan Štritof in bas kitarist Dejan Baš.

Po razglasitvi rezultatov Jamatlona in uradni otvoritvi virtualnega rudarskega muzeja 4. dritl je na oder stopila še znana slovenska indie rock zasedba Koala Voice. Na čelu skupine je Manca Trampuš z mikrofonom v eni roki in kitaro v drugi, na drugi kitari je Domen Don Holc, za strune bas kitare je poprijel Tilen Prašnikar, za bobnarske paličice pa Miha Prašnikar. Koale so s svojimi zanimivo naslovljenimi pesmimi, kot so Slovenske železnice, Go Disco in Frida Nipl prinesle svežino v sicer topel poletni večer.

Martina Drobne

Isti avtor