Na nedeljskem tekmovanju Princ in princesa šprinta 2021, ki je potekal v ljubljanskem tivolskem bazenu, so se člani Plavalnega kluba Trbovlje Taj Zupančič, Inja Zupančič in Noemi Borišek odlično spopadli z močno konkurenco. V finalne nastope so se skupno uvrstili kar osem krat.

Tekmovanje je tokrat potekalo na drugačen način, saj je bilo namenjeno tekmovalcem vseh starostnih kategorij. Razlika med najmlajšim (letnik 2014) in najstarejšim udeležencem (letnik 1935) je bila kar 77 let.

Od drugih tekmovanj se je razlikovalo še po dveh posebnostih. Dolžini disciplin, saj je to edino uradno plavalno tekmovanje na 25 metrski razdalji, ter v disciplini 25m apnea oz. hitrostno plavanje na dah pod vodo. V delfinovem slogu samo z delom nog ali podvodnem delu v prsnem slogu s poudarjeno vazo, kot se imenuje, je skrita peta plavalna tehnika. Na ostalih uradnih tekmovanjih je dovoljeno plavanje pod vodo zgolj uradnih 15 metrov, pripomore pa k precej hitrejšem plavanju v začetku. Apnea je bila za trboveljske mlade plavalce samo zanimivost, saj so bili za tovrstno tekmovanje še premladi. A vseeno, »trio« plavalcev, Taj Zupančič, Inja Zupančič in Noemi Borišek se je odlično spopadel z močno konkurenco na specifični tekmi, kjer imajo višji plavalci nedvomno veliko prednost.

Taj in Noemi sta nastopila v vseh štirih tehnikah: prsno, hrbtno, delfin in prosto, Inja pa je nastopila v prsnem in prostem slogu. Taj je v konkurenci precej višjih dečkov osvojil 2. mesto v delfinu in bil trikrat na nehvaležnem 4. mestu. Noemi se je v finalu uvrstila na 4. mesto v prostem, na 5. v hrbtnem in na 6. v delfinovem slogu. Inja pa je dosegla 4. mesto v prsnem slogu, v prostem pa obtičala na pragu vstopa v finale. Medtem, ko je Taj že odličen plavalec, sta Noemi in Inja prikazali velik napredek in ju lahko v prihodnosti pričakujemo v vrhu najmlajših slovenskih plavalk.

MR

Foto: Plavalni klub Rudar

Prejšnji članekHrastniška akcija #lokalnojeidealno
Naslednji članekNova trgovina SPAR Pilon v Trbovljah