ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Iztiril vlak

Zasavski policisti so imeli pretekli teden največ dela s prometnimi nesrečami, obravnavali so jih 13. Ukvarjali so se tudi z dvema pijanima in enim drogiranim voznikom. V Kresnicah je iztiril potniški vlak. Policisti so se ukvarjali še s tremi prijavami motenja javnega reda in miru, sosedskim sporom, tepežem, grožnjami. Kar nekaj tatvin so zabeležili, kradli so nakit, igralno konzolo in čevlje. Našli so denar in bančno kartico in v tovornem delu tovornjaka prebeglega Avganistanca.


PP Hrastnik

V ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe. Občana sta med sporom udarila drug drugega.

V torek popoldan so obravnavali voznika osebnega vozila, ki so mu odredili test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog v organizmu, ki je bil pozitiven. Odredili so mu strokovni pregled in odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Popoldne so jih obvestili o prometni nesreči na Izlakah, kjer je voznik osebnega vozila trčil v voznika, ki je z vozilom stal v koloni pred semaforjem, nato pa s kraja odpeljal. Povzročitelja so kmalu izsledili, odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je imel 1,16 mg/l alkohola  v izdihanem zraku. Čaka ga obdolžilni predlog, izdali so mu tudi plačilni nalog in odvzeli vozniško dovoljenje.

V četrtek zjutraj so v enem izmed podjetij v tovornem delu tovornega vozila našli državljana Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujec je zaprosil za mednarodno zaščito.


PP Trbovlje

V torek v popoldanskem času je v Trbovljah prišlo do prometne nesreče zaradi prekratke varnostne razdalje voznika tovornega vozila, ki je trčil v zadnji del voznika mopeda, ki se je pri tem lahko telesno poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče voznika čaka prekrškovni postopek, prav tako pa tudi voznika mopeda, ki ni vozil po kolesarski stezi.

V sredo so posredovali v Trbovljah, ker se je občan pod vplivom alkohola nasilno vedel do občanke. Kljub ukazom policistov ni prenehal s kršitvijo ter se nedostojno vedel do policistov, zato so ga pridržali do iztreznitve in izrekli globo.

V četrtek so obravnavali trčenje v parkirano vozilo na parkirišču v Trbovljah. Povzročitelj je s kraja odpeljal brez da bi nudil svoje podatke.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek  so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Kisovcu. Policisti so odstopili od ogleda kraja prometne nesreče in udeležencem izdalo obvestilo o odstopu.

Obravnavali so sum kršitve javnega reda in miru v Zagorju, policisti kršitve niso ugotovili.

Obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari – laka na vozilu v Zagorju ob Savi.

V sredo so obravnavali trčenje v divjad pri naselju Spodnje Izlake.

Občanu so zasegli zeleno posušeno rastlino, za katero sumijo, da gre za konopljo. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru v Zagorju ob Savi. Pijani kršitelj je nadaljeval z nedostojnim vedenjem, pridržali so ga do iztreznitve. Kršitelj je prejel še plačilni nalog, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V četrtek so obravnavali trčenje v divjad pri naselju Čolnišče.

Obravnavali so prometno nesrečo s samoudeležbo in materialno škodo v Kisovcu. Policisti so udeležencu izdali obvestilo o odstopu.

Obveščeni so bili o najdbi bančne kartice v Zagorju ob Savi, ki so jo sprejeli v hrambo in poslali v bančno ustanovo, ki jo je izdala.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru v Kisovcu, kjer je prišlo do spora med stanovalci. Kršitelja čaka obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Obravnavali so trčenje v divjad na Izlakah.


PP Litija

V ponedeljek zjutraj so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v naselju Vače. Voznica osebnega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad vozilom in trčila v obcestno ograjo. Čaka jo prekrškovni postopek.

Popoldan so jih obvestili o sosedskem sporu v naselju Litija, kršitve niso zaznali.

Ponoči so obravnavali trčenje v divjad na relaciji Litija – Senožeti.

V torek so v naselju Zapodje obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, ukradli so nakit. Materialna škoda znaša okoli 2500 evrov.

Okoli 12. ure je občan našel denar in ga prinesel na PP Litija.

Popoldne so na relaciji Litija – Zagorje ob Savi obravnavali trčenje v divjad

Zvečer so obravnavali tatvino igralne konzole iz osebnega vozila.

Na relaciji Litija – Jesenje so obravnavali trčenje v divjad.

V sredo zjutraj so obravnavali izrečene grožnje med občanoma.

Popoldan so bili obveščeni o nezanesljivi vožnjo voznika po naselju Jasterbnik. Patrulja je ustavila voznika in mu je odredila preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,28 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju so prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Obdolžilni predlog bo romal na pristojno okrajno sodišče.

Obravnavali so trčenje v divjad na relaciji Litija – Ljubljana.

V četrtek zjutraj so obravnavali tatvino čevljev.

Okoli 12. ure so bili obveščeni, da je na železniški povezavi v Kresnicah iztirila lokomotiva potniškega vlaka. Do iztirjenja je prišlo na vozlišču kretnic. V potniškem delu kompozicije se je nahajalo 50 potnikov, nobeden ni bil poškodovan, nastala pa je večja škoda. Policisti so opravili ogled, ki se ga je udeležil tudi preiskovalec železniških nesreč.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor