PP Zagorje

V petek, 8. septembra, se je v Kisovcu zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročila voznica, nato pa pobegnila. Policisti so jo izsledili in ji izdali plačilni nalog. Prav tako so plačilni nalog izdali kršiteljicama, ki sta se v Zagorju sprli in verbalno zmerjali. Na lokalni cesti v Šemniku se je nevarno nagnil steber s telefonskim vodnikom in oviral promet. Na policijsko postajo se je zglasil občan in naznanil, da mu je družinski član iz denarnice odtujil gotovino. Policisti so mu predlagali zasebno tožbo. Na regionalni cesti Podkum – Šklendrovec je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnega roba zapeljal z vozišča in trčil v drevo. V nesreči so se tri osebe lažje poškodovale.

Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog. Niso pa izsledili oseb, ki naj bi z igrišča Partizan na cesto metali kamenje, kot je policistom prijavil občan. Prav tako na cesti ni bilo kamenja.

V soboto,  9. septembra, so policisti ustrezno ukrepali zoper občana, ki je v Polšniku s traktorjem na cesto navozil zemljo in jo s tem onesnažil. Zgodila se je prometna nesreča na trojanskem klancu, v kateri je voznica zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v nasproti vozeče vozilo. Kršiteljici so policisti izdali plačilni   nalog. Dvakrat so ukrepali tudi zaradi nepravilnega parkiranja.

V nedeljo, 10. septembra, je bila nepazljivost občanke kriva, da se je že parkirano vozilo malo premaknilo in trčilo v osebni avto, ki je v tistem trenutku peljal mimo.

PP Trbovlje

V petek so izza ograde na cesto ušli konji in poškodovali vozilo. Lastniku so policisti izdali plačilni nalog. Niso pa še našli storilca, ki je iz vozila ukradel vredni predmet in s tem oškodoval lastnika vozila.

Trboveljski policisti so v nedeljo »obiskali« kršiteljico, ki je kalila nočni mir in počitek, ter jo opozorili, naj s tem preneha.

ZT