Trbovlje
V petek so v Trbovljah med kontrolo prometa ustavili 50-letnega Trboveljčana, ki se je na mopedu vozil brez čelade, zaradi česar so mu izrekli globo. Ugotovili so, da je moped neregistriran in da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so vozilo zasegli in ga skupaj z obdolžilnim predlogom izročili pristojnemu sodišču. V večernih urah so 28-letnemu Radečanu zasegli neznano snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po analizi bodo kršitelju izdali odločbo o prekršku.

V nedeljo se je zgodila prometna nesreča, ko je neznani voznik zaradi neprilagojene hitrosti v križišču v Trbovljah trčil v semafor in po dogodku s kraja nesreče odpeljal. Policisti o dogodku in storilcu še zbirajo informacije, zoper voznika pa bodo ustrezno ukrepali.

Zagorje

V petek so v dopoldanskem času zagorski policisti na območju Kisovca obravnavali poškodbo ključavnice na delovnem stroju.

V soboto popoldan je občan Zagorja kršil javni red in mir in pri tem žalil občanko, zaradi česar so mu policisti izdali plačilni nalog.

V nedeljo dopoldne so policisti prejeli prijavo, ki se nanaša na sum izsiljevanja, storjenega na škodo občana. Osumljenka naj bi občanu grozila preko spletnega omrežja Facebook. Policisti o dogodku še zbirajo informacije, zoper osumljenko pa bodo na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Na območju Hrastnika pri Trojanah se je popoldan zgodil prometna nesreča s telesnimi poškodbami, ko je voznica zaradi neprilagojene hitrosti trčila v kovinsko varnostno ograjo. Policisti so ji po ogledu kraja nesreče izdali plačilni nalog. Prav tako popoldne pa so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve – neznana oseba si je prilastila 30 evrov, najdenih na bankomatu. Policisti o kaznivem dejanju še zbirajo informacije, o svojih ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Hrastnik

V soboto ponoči so morali policisti posredovati zaradi preglasne glasbe, kršitelju pa so izdali plačilni nalog.

V nedeljo je občanka na PP Hrastnik prinesla črno platneno denarnico z vsebino.

ZT