Odlično Zasavje
Nekateri do največjega uspeha v življenju rabijo slabih osem ur, drugi nekaj let, tretji celo življenje. Seveda tudi osem ur ni le osem ur, za temi minutami so ure in ure garanja. Denis Šketako je postal najboljši triatlonec na stari celini. Zmagal je v evropskem prvenstvu na Poljskem. Uffff, kako je moral biti vesel, ko je po plavanju in kolesarjenju pritekel v cilj in strgal ciljno vrvico kot prvi med vsemi triatlonci.

Kdo ve, koliko takšnih uspehov bodo beležili tisti, ki bodo jeseni zasedli prostore v podjetniškem pospeševalniku v Trbovljah, ki sta ga zastavila Dewesoftovca dr. Jure Knez in Andrej Orožen. Mimogrede, letos sta prejela nagrado Managerski izziv in obogatila vitrino v avli podjetja z novim priznanjem. V Katapultu bodo skušali izstreliti nova in nova zasavska podjetja, ki bodo krojila zgodovino v svojih branžah.

V Hrastniku so počastili Franca Kovača, Adija Zaletela, Karolino Senčar, Vojka Šeška in Vesno Planinc. Čestitke vsem za občinska priznanja. Njihovo delo znajo še posebej ceniti tisti, ki lahko črpajo iz njihove energije.

Vedno znova me poleti navdušuje srečanje slikarjev v Zagorju. V svoji novinarski karieri sem slikarje tako ali drugače srečeval najprej na Izlakah, zadnja leta v Zagorju, najbolj zanimivo pa je bilo srečanje takrat, ko so gostovali v Šentgotardu. V gostilni, ki jo danes ni več, nam je ostarela gospodarica stregla šnopc direktno iz zmrzovalnika. Takrat čas še ni bil naš gospodar.

V Zagorju pričenjajo s praznovanjem. Tudi letos bo pestro. Prav tako je bilo v Trbovljah in Hrastniku. Prireditev kot listja in trave, da komaj dohajaš. Morda bi bilo pametno razmisliti, da bi jih bilo manj in bi kakšno v okviru občinskega praznika pripravili npr. oktobra ali pa aprila. Pravzaprav bi takrat, ko je živa suša, kar se tiče dogajanj, bila precej bolj opažena.

Za nami je poletni Jamatlon. Moram reči, da tako zadovoljnih obrazov, kot na tem, petem Jamatlonu, še nisem videl. Ko so prihajali iz jame, so vriskali, peli, plesali, se kušvali, objemali in čestitali. Še Perkmandeljc je prišel iz rudnika zadovoljen in vesel.

Marko Planinc