sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Izobraževanje o sladkorni bolezni

Člani društva diabetikov Zagorje so na Srednji gostinski šoli Zagorje poslušali predavanje o novostih na področju sladkorne bolezni ter o njenem zdravljenjem, dijaki pa so jim pripravili slastno presenečenje.

Po pozdravnem nagovoru ravnateljice Aljaše Urbanija nas je vseh 30 prisotnih diabetikov zbrano prisluhnilo predavanju profesorja Štefana Kološe o novostih na področju sladkorni bolezni ter o njenem zdravljenju. Potem smo se preselili v prostore, kjer postrežejo s pripravljeno hrano. Pozdravili so nas dijaki z njihovo vodjo Mojco Omahne. Vsem so se kar zasvetile oči, ko smo zagledali, kaj so nam pripravili: zelo okusno bučno juho z zelenjavo, gratiniran paradižnik, piščančje zvitke z lečo, solato iz ajdove kaše, vegi tatarski biftek, lečin prebranec, falafel, zvitek z rdečim zeljem, za posladek pa lečine brownije z malinami. Za žejo pa osvežujoč čaj. Bilo je zelo okusno, dekoracija pa lepa.

Zadovoljni smo zapustili naše bodoče kuharje. Pripravili nam bodo tudi vse recepte, da bomo tudi doma skušali pripraviti te jedi ali pa jih delili med naše prijatelje diabetike.

Marija Grošelj

Foto: Henrih Palčič


 

Isti avtor