25 članov DI Hrastnik – Planinske sekcije se je 26. junija navsezgodaj zjutraj odpravilo na izlet. Že ob šestih zjutraj so z avtobusom krenili s hrastniške tržnice.

Na Zgornjem Jezerskem ob jezeru so izstopili, si pripravili palice in klobuke ter se odpravili na potep po dolini Ravenske Kočne. Hodili so po travnikih mimo Šenkove kmetije, po obrobju ravenskih travnikov, malo navkreber ob potočku Jezernica po obrobju gozda, vmes pa so občudovali ostenje Kamniško-Savinjskih Alp z najvišjim vrhom Grintovec. Prispeli so do parkirišča za pohod na Češko kočo, kjer so si malo oddahnili. Opazovali so ledenik pod Skuto, ki se občutno manjša. »Strokovnjaki menijo, da bo v naslednjih 20 letih izginil,« so povedali.

Ko so se vrnili k jezeru, so se malo okrepčali, naužili lepot, nato pa so se odpeljali nazaj proti Kranju in se mimogrede ustavili še v Preddvoru. Tam so si zopet malo pretegnili noge, globoko dihali ob jezeru Črnava, šli po poti novoporočencev in, pravijo, pozabili na vse križe in težave, ki tarejo vsakega posebej.

HL

Foto: PL