Ob nedeljah zvečer lahko letos prebirate izjavo tedna, ki jo bodo izustili Zasavke ali Zasavci, ali pa kdo drug in je tako ali drugače povezana z Zasavjem. Danes objavljamo izjavo pesnika Uroša Zupana.

Uroš Zupan je pesnik, Trboveljčan, ki živi že dolgo izven svojega rodnega mesta, ki ga pa ima še vedno neizmerno rad. V razmišljanju z naslovom Zdravniki v Objektivu časopisa Dnevnik je 10. februarja zapisal nekaj zanimivih misli. Med drugim tudi to, ki jo objavljamo.

Uroš Zupan: »Ko sem bil otrok, so se obiski pri zdravniku vedno končali z rešitvami. Srečno. Če si bil bolan, si vedel, da boš dobil zdravila, in vedel si, da  bodo ta zdravila pomagala. Delovala. Vedel si, da boš čez nekaj časa, ali pa skoraj v hipu, prišel iz bolezni takšen, kakršen si bil prej. Da ne boš drugačen. In vedel si, da bo bolezen poginila, da ti ne bo sledila in te spravljala v obup in zasedla vse kotičke tvojega duha in tako postala vsemogočna. Vesel si, da te ne bo plašila, vedel si, da je bolezen le nekakšen podnebni pas, čez katerega potuješ. Danes je vse drugače …«

Savus

Foto: arhiv Savus, Bukla


 

Prejšnji članekKljučno načelo št. 14: Opazovanje
Naslednji članekDanes dogaja