Zasavci smo v prvi oddaji nove sezone Štartaj Slovenija lahko opazili znan, z rožnato obrobljen obraz. V ekipi petih, ki so se Alešu Novaku pridružili pri preizkušanju predstavljenih izdelkov, je tudi upokojena učiteljica z Dola pri Hrastniku in zasavska ambasadorka Fanči Moljk.

»V poptevejevski družbi sem se počutila zelo prijetno. So prizemljeni, nič samovšečni,« pove Fanči Moljk, ki je morala na dvodnevno snemanje prinesti sedem različnih oblek – za sedem oddaj. V prvi oddaji, ki je bila na sporedu v nedeljo, so predstavili napitek BeLife kombuča, ki ji je bil, pravi, zelo všeč. V ekipi, ki skupaj s Fanči preizkuša izdelke, so tudi Boštjan Weldt, Tamara Dimitrijevič, Marijana Kotnik in najmlajši Luka Supić.

Fanči, sicer tudi prejemnico priznanja za življenjsko delo UO Akademije Zasavc leta, so v oddajo povabili že lani, a je zavrnila, ker se je oddaja vrtela okrog kuhanja, to pa, pravi smeje, se ji je zdelo dolgočasno.

Fanči seveda ne bi bila Fanči, če ne bi v maski in na snemanju naredila nekaj selfijev. Namigne tudi, da jo bo v eni od oddaj mogoče videti na njenem novem skiroju, ki ga je kupila, ko so ji doma prepovedali kolo.

MD

Foto: osebni arhiv Fanči Moljk