Prireditev v Radencih je ena redkih v Sloveniji, ki združuje poleg aktivnih tekmovalcev, še rekreativne plavalce in plavalce invalide. Udeležili so se je tudi plavalci trboveljskega plavalnega kluba Brina Rozina, Lovro Koncilja, Taj Zupančič in Sara Isakovič in svoje poslanstvo odlično opravili. Vsi štirje so z vsakim nastopom izboljševalisvoje najboljše dosežke, pri tem pa osvojilo kar lepo bero odličij.

Najmlajša plavalka Sara Isakovič je svoja 50-metrska, popoldanska nastopa v disciplinah hrbtno in prsno zaključila kot enajsta, dopoldanski nastop na 100 prsno pa kot sedma. Brina Rozina je letos po 6. mestu na 50 prsno in 4. mestu na 50 prosto končno stopila na stopničke, saj si je na 100 m prsno priborila prvo mesto.

Med dobitnike medalj sta se tokrat vpisala tudi fanta. Taj Zupančič je, podobno kot Brina, 50 prsno zaključil na nehvaležnem četrtem mestu, nato pa je šlo le še na bolje. Nastop na 50 prosto je prinesel drugo mesto, na 100 m prosto in 100 mešano pa vsakič zlato. Lovro Koncilja je svoje nastope odplaval v stilu športne napovedi, saj se je povzpel trikrat na drugo stopničko: 50 delfin ter 50 in 100 hrbtno, medtem, ko je prvo mesto osvojil na 50 m prosto. 

»Lepi rezultati dajejo vzpodbudo mladim plavalcem, saj je bilo to zadnje preverjanje zmogljivosti pred prihajajočim državnim prvenstvom,« so po tekmi povedali v klubu.

ZT