V  zagorski foto faleriji f 2,8 razstavlja Bojan Dremelj, fotograf iz Loke pri Zidanem Mostu. Opus fotografij, ki so na ogled, prikazujejo pokrajino, fotografirano iz zraka z dronom oz. brezpilotnim letalnikom. Naslov razstave: Iz višine.

Bojan Dremelj fotografira že od srednje šole dalje, ko pa se je pojavila digitalna tehnologija, se je njegova strast do fotografije še poglobila. Širša javnost ga pozna predvsem po njegovi koncertni fotografiji, zadnja leta pa se je preusmeril v pokrajinsko fotografijo, kar mu je omogočil prihod dronov.

Pogled na pokrajino iz ptičje perspektive je unikaten in drugačen. In ravno ta drugačnost je temelj, na kateri gradi Bojan Dremelj. V foto galeriji f 2,8 v Zagorju je mogoče videti fotografije, ki temeljijo na grafičnih pogledih in klasične pokrajinske fotografije, vendar iz perspektive, ki nam ponavadi niso dosegljive.

Galerija je glede na epidemiološke razmere odprta, zato velja izkoristiti čas in si razstavo ogledati. Razstava bo odprta do 1. marca 2021.

Savus

Foto: Bojan Dremelj