Na prvi dan letošnjega februarja so v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje postavili na ogled likovna dela Mojce Čuk, Trboveljčanke, ki že vrsto let likovno ustvarja, a se doslej s svojimi deli še ni predstavila javnosti.
Na večerni otvoritvi se je zbralo mnogo ljudi, ki so jih navdušile slike iz opusa Luna, kot tudi avtoričina neizmerna energija. Svoja dela je predstavila s temi besedami: „Moja sopotnica in prijateljica je Luna, kraljica noči, ženska, mati. Zanima me zaradi nezavednega in sanj, zaradi vsega, kar je povezano z njeno svetlobo, a tudi s temo. Čutim, kako spremenljiva in nestabilna vpliva na običajne življenjske potrebe, navade in občutke. Lahko je rastoča in svetla, padajoča in temna. Lahko je ljubezniva.“

Likovno kritiko je prispeval mag. umetnosti Zoran Poznič, ki je zapisal: “Vse, kar je bilo, kar je in kar bo, ni v naših rokah. Vpeti smo v sisteme in odnose na različnih nivojih bivanjskega, ideološkega ter metafizičnega okolja naše eksistence. In o vseh teh dilemah avtorica spregovori z vehementno potezo in pogumom, ne oziraje se na afinitete ostalih. Vsak od nas je enkraten met proti naravi, vsak od nas je edinstven in neponovljiv. In takšna dela so pred nami, edinstvena in neponovljiva. Naj vam bodo v slast!”

Razstava bo na ogled do konca februarja.

SS

Prejšnji članekPotres v Zasavju
Naslednji članekZelena pravljična dežela