PP Trbovlje

Vdopoldanskemčasujeneznaneciz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil denarnico z vsebino in s tem lastnika oškodoval za 150 evrov.

PP Zagorje

V dopoldanskem času so policisti PP Zagorje ob Savi na območju Brežic na podlagi veljavne odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljani pri občanu Brežic izvedli hišno preiskavo v sklopu preiskave kaznivega dejanja velike tatvine storjene na območju Zagorja ob Savi. Zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je osumljeni storil očitano kaznivo dejanje, mu je bila na podlagi Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo priveden na Okrožno državno tožilstvo.

V popoldanskem času so policisti na območju Zagorja ob Savi pri nadzoru cestnega prometa opravili postopek in ugotovili, da je voznik motornega vozila vozil motorno vozilo v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje motornih vozil. Na podlagi določil Zakona o pravilih cestnega prometa so vozniku zasegli motorno vozilo, zoper njega pa na pristojno Okrajno sodišče v Trbovljah vložili obdolžilni predlog.

ZT