petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Iskalna akcija, poškodovana vozila, nemiri

Policisti so v petek, 2. septembra sprožili iskalno akcijo za Hrastničanom Viktorjem Čavićem, ki naj bi bil oborožen in nevaren za okolico. V soboto so jih občani tekom dneva večkrat obveščali o tem, kje so iskanega videli. Policisti so zato večkrat intervenirali in pregledovali teren, vendar osebe niso izsledili.
So pa ta konec tedna posredovali tudi pri drugih dogodkih.

Zagorje

V petek so bili policisti napoteni na kraj prometne nesreče z majhno materialno škodo. Na kraju sta se o krivdi udeleženca dogovorila sama, izpolnjen je bil obrazec Evropsko poročilo o udeležbi v prometni nesreči.  Policisti so preverili pogoje za udeležbo voznikov in vozil ter od ogleda kraja prometne nesreče odstopili.

Policisti so bili tudi obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer naj bi prišlo do spora med stanovalcema. Elementi prekrška ali kaznivega dejanja pa niso bili ugotovljeni, zato niso ukrepali.

V soboto, 3. septembra, je oškodovanec policiste obvestil, da mu je neznanec na parkirišču poškodoval vozilo in z njega ukradel registrsko tablico. Slednjo so v bližini vozila kasneje našli. Zaradi manjše materialne škode bo zoper storilca, ko ga odkrijejo, podana kazenska ovadba.

V nedeljo, 4. septembra, so bili policisti obveščeni o glasni glasbi v naselju. Ugotovili so, da je družina praznovala rojstni dan otroka. Po opozorilu so kršitelji glasbo stišali.

Trbovlje

V petek okrog 18. ure je neznani  storilec  na parkirišču trgovine v Trbovljah pristopil  do  parkiranega  osebnega avtomobila in namerno poškodoval vrata vozila. S tem je lastnika oškodoval za 300 evrov.

Policisti  so  prejeli  prijavo občana o ugrizu psa, katerega lastnik je 63-letni  Trboveljčan.  Po  vseh  zbranih  obvestilih  bodo zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

V soboto ponoči so bili policisti obveščeni o glasni glasbi v Trbovljah, kjer naj bi občani v vozilu poslušali glasno glasbo. Policisti kršitve niso ugotovili.

V nedeljo so policisti dopoldne intervenirali v zasebnem prostoru in kršitelju izrekli globo.

Zvečer pa so 25-letnemu  Trboveljčanu zasegli neznano snov, za katero sumijo, da je prepovedana  droga.  Po opravljeni analizi bo v pozitivnem primeru zoper kršitelja izveden prekrškovni postopek.

Policisti so v  nočnem  času  intervenirali tudi v Hrastniku, kjer se je 42-letnik nedostojno  vedel  do  občanov  ter  kljub ukazom policistov s kršitvijo ni prenehal. Policisti so ga pridržali in mu izrekli tudi globo.

ZT

Isti avtor