ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Iščejo voznika sivo modre lagune

PP Trbovlje

V sredo, 13. septembra, ob 10.15 uri se je na regionalni cesti Trbovlje – Podmeja pripetila prometna nesreča, v kateri je voznik osebnega avtomobila znamke Renault Laguna, sivo modre barve, zapeljal na nasprotni vozni pas in z vzvratnim ogledalom trčil v nasproti vozeče vozilo, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi se ustavil in nudil svoje podatke.

Za neznanim voznikom policisti še zbirajo obvestila in naprošajo tudi vse, ki bi karkoli vedeli o njem, da to sporočijo na Policijsko postajo Trbovlje.

Iz hodnika stanovanjskega bloka vTrbovljah je neznanec odtujil tri gorska kolesa(dve sta znamki Nakamura, oranžno modre barve, eno pa znamke Muddyfox, črno rdeče barve). S krajo je lastnike oškodoval za 850 evrov.

So pa policisti zasegli kolo znamke Scott 14-letniku, ki so ga ustavili pri kontroli na terenu. Izkazalo se je, da je fant kolo ukradel iz hodnika enega od stanovanjskih blokov v Trbovljah. Kolo so vrnili lastniku, zoper tatu pa podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Neznanec je tekom noči na parkirišču v Trbovljah poškodoval lak in predrl pnevmatiki na parkiranem osebnem avtomobilu. Lastnika je s tem oškodoval za 300 evrov.

PP Zagorje

V sredo, 13. septembra, se je na Policijsko postajo Zagorje ob Savi zglasila občanka ter naznanila,so ji julija v Kisovcu ukradli avtomobilske ključe. Zoper neznanega storilca je vložila predlog za pregon kaznivega dejanja ter istočasno ta predlog tudi umaknila.

Popoldne se je na policiste obrnil podjetnik, ki mu stranka ni želela plačati opravljenega popravila oziroma storitve. Izkazalo se je, da je bila stranka tuj državljan, ki se ni strinjal s ceno storitve. Policisti so ocenili, da dejanje ni kaznivo oziroma prekršek.

Plačilni nalog pa so izdali Zagorjanu, ki je ponoči v zasebnem prostoru žalil in udaril drugega občana.

Policisti PP Zagorje opozarjajo udeležence v cestnem prometu, naj bodo ob pričetku novega šolskega leta še posebej previdni in pozorni na pešce in šolarje. Previdnost velja tudi za kolesarje in voznike motornih koles, ki naj uporabljajo homologirane zaščitne čelade. Policisti še poudarjajo, naj bo vožnja previdna in prilagojena tudi vremenskim razmeram.

ZT

Isti avtor