ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Invalidi tekmovali v pikadu

Pred Porto Pubom v Hrastniku se je v soboto, 8. oktobra, na območnem ekipnem prvenstvu za invalide v pikadu zbralo preko 100 tekmovalcev. Srečo in uspešno tekmovanje sta jim zaželela predsednik Društva invalidov (DI) Hrastnik Rajko Žagar in podžupan Občine Hrastnik Vinko Žagar.
Ekipe iz društev invalidov Črnomelj, Hrastnik, Krško, Metlika, Radeče, Rimske Toplice, Sevnica, Trbovlje, Trebnje, Zagorje ter MDI občin Litija in Šmartno pri Litiji ter Novo mesto so tekmovale v moški in ženski konkurenci, seveda ekipno.  Vmes so tekmovalci dobili še krepko malico, venomer pa je bila gneča pred tablo z rezultati dvobojev.

V finalu v moški konkurenci sta se pomerila večna sosedska rivala, ki že kar nekaj let krojita vrh tekmovanj v pikadu, DI Hrastnik in DI Trbovlje. Hrastničani so morali priznati premoč sosedom, bronasto kolajno pa so si priigrali člani DI Sevnica.

Sevničani so tudi v tekmovanju ženskih ekip dosegli tretje mesto, medtem ko so prvo stopničko zasedle tekmovalke iz DI Črnomelj, ki so v finalu premagale DI Rimske Toplice. Hrastničanke niso imela svojega dne in so tekmovanje končale na 9. do 12. mestu. Prvi dve ekipi v moški in ženski konkurenci sta se uvrstili na državno prvenstvo, ki bo v Borovnici konec oktobra.

Druženje se je s podelitvijo kolajn in pokalov končalo v poznih popoldanskih urah. Odziv udeležencev je bil izredno pozitiven, na kar so bili organizatorji zelo ponosni.

MT

Isti avtor