nedelja, 23 junija, 2024

Iz te kategorije

inPlaninec

Odbor Planinske zveze Slovenije za planinstvo invalidov in oseb s posebnimi potrebami – Odbor inPlaninec – je 6. aprila predstavil svoje plane za leto 2023. Prav posebno pozornost je namenil akciji Gibalno ovirani gore osvajajo 2023 (GOGO 2023), ki bo letos, v četrtem letu, potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.

Za datum predstavitve so izbrali 6. april, mednarodni dan športa za razvoj in mir, saj s svojo akcijo gibalno oviranim priporočajo in predvsem omogočajo aktiven življenjski slog ter čim več telesne dejavnosti. Obenem akcija povezuje invalidske in humanitarne organizacije, krepi solidarnost, medgeneracijsko sodelovanje in prostovoljstvo ter promovira skrb za naravo.

Jurček Nowakk, vodja Odbora inPlaninec, Odbora za planinstvo invalidov in oseb s posebnimi potrebami, ki deluje pri Planinski zvezi Slovenije, je prepričan, da so v odboru ubrali prvenstveno smer, saj se delo odbora osredotoča na omogočanje vključevanja invalidov in oseb s posebnimi potrebami v planinske dejavnosti ter prispevanje k inkluzivni družbi.

Akcija Gibalno ovirani gore osvajajo tako v letošnjem letu prinaša kar 19 pohodov po poteh, dostopnih tudi za planince na invalidskih vozičkih in pohodnike, ki pri hoji potrebujejo pomoč. V akciji sodelujejo tudi zasavski planinci, saj je tudi v Zasavju več deset planincev, ki so tako ali drugače gibalno ovirani. Eden od pohodov bo tudi pohod na Kal 10. junija 2023, ko bo na Kalu tudi dan slovenskih planincev.

Savus

Foto: PZS


Previous article
Next article

Isti avtor