Solna terapija temelji na vdihavanju in izpostavljanju telesa suhemu solnemu aerosolu in se izvaja v t.i. solni sobi. Izvaja se s pomočjo medicinske naprave – halogeneratorja, ki v prostor sistematično vpihava mikronske delčke suhega solnega aerosola čiste kamene soli in tako ustvarja mikroklimo naravnih solnih jam. Tovrstna solna terapija je odslej na voljo v Thermani Laško, v prenovljenem Centru zdravja in dobrega počutja, ki se nahaja v hotelu Zdravilišče Laško.

Kako delujejo solni aerosoli?

Poglavitna lastnost suhega solnega aerosola je, da s svojim delovanjem čisti in razkužuje dihala in kožo. Suh solni aerosol v solni sobi ustvarja sterilno, hipobakterijsko, z negativnimi ioni nabito atmosfero. Več, kot je negativnih ionov, učinkovitejša je celična prenova. Negativni ioni so nosilci življenjske energije – izboljšajo prekrvavitev, krepijo umsko koncentracijo, lajšajo glavobole in dihalne težave, nepogrešljivi so za vzdrževanje psihofizične moči in vitalnosti organizma, blažijo tudi vremensko pogojene bolečine.

Kako pomaga solna terapija?

Pozitivni učinki solnih terapij se kažejo v izboljšanju pljučne funkcije, okrepi se imunski sistem in obnovi oz. odebeli se sluznica, saj aerosol soli deluje protivnetno, redči sluz, sprošča mišice dihalnih poti, olajša izkašljevanje in izboljša prehodnost dihalnih poti. Aerosol soli vsebuje delce v velikosti od 10 do 1 μm (mikrona). Z vdihavanjem finih mikrodelcev aerosola soli se bodo ti prenesli tako na najmanjše dele bronhijev v pljučih, kot tudi na druge dele dihalnih poti, sinuse in nosno votlino. Delci soli delujejo kot antibakterijsko sredstvo, ionizirajo zrak in ga napolnijo z minerali in mikroelementi, dragocenimi za naše zdravje. Ti redčijo sluz in jo pomagajo izločiti iz dihalnih poti, sinusov in ušes, obnavljajo sluznico ter skrbijo za vzpostavitev zdravega imunskega sistema. Poleg tega se vzpodbudi tudi delovanje limfnega sistema, ki pomaga telesu, da se očisti strupov.

Pri kožnih boleznih aerosol soli deluje od znotraj navzven, odstranjuje toksine iz telesa in spodbuja obnavljanje kože. Solna terapija krepi zaščitno pregrado kože, spodbuja mikrocirkulacijo in ima protivnetne, protibakterijske in antiedematozne učinke, preprečuje nastanek aken in deluje kot nežen piling. Zaradi omenjenega solna terapija ni samo učinkovita pri lajšanju težav s kožo, kot so dermatitisi, luskavica, ipd., ampak je lahko tudi odlična rešitev za izboljšanje splošne kakovosti in videza kože.

Solne terapije se uporabljajo za blaženje simptomov bolezni spodnjih in zgornjih dihal (npr. astma, bronhitis, bronhiolitis, laringitis, prehlad …) ter kože, kot so dermatitis, luskavica in ekcemi, saj naj bi spodbudile prečiščevanje sluznic in povrhnjice kože. So nadvse primerne tudi za otroke, ki so jim v solni sobi Thermane Laško na voljo tudi igrače, da se lahko med blagodejno solno terapijo sproščeno poigrajo.

So odlična preventiva in regeneracija za športnike, za pevce pred nastopi, delujejo proti smrčanju in stresu. Ker solni aerosol deluje na pretok limfe v telesu, so tudi odlična pot za razstrupljanje telesa. Prav tako močno sproščajo telo, saj potekajo v zelo sproščujočem ambientu solnih sob ob prijetni zvočni spremljavi in svetlobnih učinkih.

Več o solnih terapijah lahko preberete na www.thermana.si oz. pokličete na brezplačno telefonsko številko Thermane Laško 080 81 19.

PR objava