Jožica Hafner je zbrala največ glasov in postala ime tedna na Valu 202. Hafnerjeva je doma na Dolu pri Hrastniku, sicer pa je dolgoletna sodelavka arhiva RTV Slovenija, dobitnica letošnje nagrade kosobrin, namenjene sodelavcem neavtorskih poklicev za izjemen prispevek k slovenskemu filmu in televiziji.
Jožica Hafner je tudi prejemnica priznanja za življenjsko delo, ki ji ga je leta 2009 podelil zavod RTV Slovenija. V takratni obrazložitvi so o njej med drugim zapisali: »… Številni, ki so se že kdaj znašli v zadregi, ko niso vedeli, kako se dokopati do primerne slike za pokritje posnetka, katerega vsebina se je navezovala na kakšen dogodek starejšega datuma, so se zavedeli, koliko je ‘vredna’ Jožica Hafner. Njeno veliko znanje, poznavanje arhivskih ‘zakladov’ Televizije Slovenija in pa prizadevnost pri kopanju po različnih ‘nitih’ podatkov je rešilo že marsikateri prispevek. S svojo široko razgledanostjo in poglobljenim poznavanjem arhivskega gradiva je ustvarjalcem programa TV Slovenija zmogla dati tudi marsikateri strokovni nasvet, posebej pa velja poudariti tudi njeno izredno skrb za varovanje narodne kulturne dediščine …«

Ob Jožici Hafner sta bila za ime tedna predlagana še Matej Gregorčič, direktor podjetja Viberate, in Matevž Čelik, arhitekt in direktor Muzeja za arhitekturo in oblikovanje.

ZT

Prejšnji članekKolesarili na Kum
Naslednji članekIzsledili so jo