Prireditev je bila jagodni izbor vsega najboljšega s predhodnih območnih srečanj. V Zasavju sta bili dve: 17. marca v Hrastniku in 21. marca v Trbovljah  s skupnim naslovom Perkmandeljčev oder.
Na sporedu zagorske prireditve  je bilo šest predstav.  Gledališka skupina Špilčki – Ime mi je igra z Osnovne šole Trbovlje je nastopila s predstavo Vse o Alici (Lewis Carrol/Jan Pirnat). Mentorica skupine in režiserka je bila Alma Knaus.

Člani angleške gledališke skupine Slomški iz OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika so nastopili s predstavo Was I Dreaming or was  Pippi Really Here (Astrid Lindgren). Mentorstvo in režija: Petra Žitko.

Otroška Gledališka skupina Metulji iz Vrtca Kekec Grosuplje je pod mentorstvom in v režiji Judite Rajnar  postavila na oder predstavo Anček Pod-ganček (Birta Müller/Judita Rajnar).

Hit letošnje gledališke sezone, pravljico Frana Levstika Kdo je napravil Vidku srajčico, so uprizorili mladi igralci iz Gledališke skupine Bevke, ki prihajajo s POS OŠ Bevke, OŠ Log-Dragomer, Brezovica pri Ljubljani. Delujejo pod mentorstvom Andreje Godina, ki je podpisala tudi režijo, skupaj z učenci.

Gledališče Hiška, KD Teater, OŠ Luisa Adamiča Grosuplje, je pripravilo predstavo Svetlane Makarovič Škrat Kuzma dobi nagrado. Mentorstvo Irena Žerdin, režija Irena Žerdin in Jan Pirnat.

Zadnja pa je bila na vrsti predstava Nacionalno preverjanje znanja Jana Pirnata  v režiji Irene Žerdin in Jana  Pirnata.

Mladi ustvarjalci so na prizorišču počeli tisto, kar najbolje znajo: igrali so se, iskreno in spontano, v prizorih, polnih barvitosti in gibanja. K dobremu vzdušju pa je pripomogel tudi iskrivi povezovalec Gašper Jarni.

Priznanja za udeležbo je podeljevala Vanda Kopušar, vodja OI JSKD Zagorje

Strokovna spremljevalka je bila tokrat Simona Zorc Ramovž, gledališka in filmska igralka, dobitnica Severjeve nagrade za predstave v ljubiteljskem gledališču.

To je bil le prvi del Regijskega srečanja, drugih šest izbranih predstav  pa so si gledalci lahko ogledali v Levstikovem domu V Velikih Laščah. Celotno prireditev so podprli : Občina Zagorje ob Savi, Občina Velike Lašče, Občina Ribnica in KUD Primož Trubar.

Milko Plahuta

Prejšnji članekOdgovorno, evropsko in okolju prijazno na SŠ Zagorje
Naslednji članekAbend in Gregor Čušin v Zagorju