Na hrastniškem odru so se v okviru revije predstavile tri gledališke skupine iz Zasavja. Najprej je bila na vrsti Lutkovno dramska skupina »Muhe« iz Osnovne šole Narodnega heroja Rajka, podružnične šole Dol pri Hrastnik, s predstavo Olaf išče ljubezen v režiji Helene Borovšak in Janje Urlep. Takoj za njo je nastopila dramsko lutkovna skupina OŠ narodnega Rajka iz Hrastnika z gledališkim delom Janeza Remškarja Prekletstvo zelenih štumfov v režiji Tadeja Kralja in Anje Kačič. Srečanje je zaključila predstava Zasenčeno sonce Aleksandra Zalarja v izvedbi Tončka teatra z Osnovne šole Tončke Čeč iz Trbovelj, ki jo je režirala Vera Arh.
Vse tri nastope si je skrbno ogledala strokovna spremljevalka srečanja Simona Zorc, ki bo ocenila, katere predstave si zaslužijo napredovanje na Regionalno srečanje Osrednje slovenske regije.

Otroci in mladostniki so v svojih nastopih očitno uživali, počeli so vse tisto, kar  sami najbolje znajo:  igrali so se. Sproščeno, iskreno, navdušujoče za mlado publiko v nabito polni dvorani. Za prihodnost gledališkega ustvarjanja v Zasavju se tako ni bati. Na vsaki šoli namreč obstaja kakšna gledališka skupina in tudi mentor, ki mlade navdušeno in z razumevanjem usmerja.

Milko Plahuta