Hrastnik 1860: Priložnost za dijake, da razvijejo svoje ideje

Steklarna Hrastnik ob 160 letnici delovanja organizira svoj prvi Idejatlon. Cilj je združiti mlade pri iskanju inovativnih rešitev, povezovanju, prenosu znanja in reševanje poslovnih izzivov na različnih področjih.

Gre za edinstveno priložnost, da nadarjeni in kreativni mladostniki že med šolanjem spoznajo delo v steklarni, delo v skupini, kjer delujejo posamezniki različnih strokovnih profilov in starosti. Idejatlon pa ponuja odlično priložnost tudi steklarni, da se predstavi kot visokotehnološko podjetje, kjer lahko svoje karierne ambicije gradijo tako posamezniki s tehnično kot ekonomsko izobrazbo.

Tokrat slovenski, v prihodnosti mednarodni razpis

Čas za prijave je do 5. oktobra 2020. Več o Idejatlonu Hrastnik 1860 najdejo dijaki v video vabilu https://www.youtube.com/watch?v=3K5ze1lndL4. Zmagovalna ekipa bo poleg odlične izkušnje prejela tudi lepo nagrado.

»Tokratni Idejatlon s svojo prvo izvedbo nagovarja predvsem slovenske dijake. Dolgoročni cilj pa je globalni Idejatlon, ki bo povezoval mlade z različnih koncev sveta v skupno zgodbo, saj načrtujemo, da bomo v naslednjih desetih letih vsako leto pripravili nov izziv za mlade,« je ob tej priložnosti povedal Peter Čas, generalni direktor Steklarne Hrastnik in dodal: »Steklarna Hrastnik si želi s tovrstnimi projekti navezati stike s perspektivnim kadrom že tekom šolanja in študija. Idejatlon je eden od načinov, kako lahko ti iz prve roke spoznajo kompleksnost in pestrost dela v Steklarni Hrastnik.« Tekom celotnega trajanja Idejatlona, zaključil se bo januarja 2021 z izborom zmagovalne ekipe, bodo lahko dijaki sodelovali s strokovnjaki iz Steklarne Hrastnik.

Dva izziva za prijavljene ekipe

Dijaki s sodelovanjem na Idejatlonu dobijo priložnost, da svoje znanje in ideje prenesejo v prakso z reševanjem konkretnih poslovnih izzivov. Pri tem se bodo pomerili s sovrstniki in spoznali način priprave ter predstavitve poslovne ideje.

Dijaki se bodo na Idejatlonu lahko pomerili v dveh izzivih, in sicer »Osvajanje novih trgov – od ideje do izvedbe« ter »Senzor štetja steklenic«, kjer bo morala ekipa namestiti in nastaviti senzor prisotnosti/štetja na eni izmed linij, seveda vključno z vsemi spremljevalnimi postopki. Kot poudarjajo v Steklarni Hrastnik izziva nista preprosta in zahtevata od dijakov ne le, da se dokažejo s svojim znanjem, ampak zahtevata tudi medsebojno sodelovanje in komuniciranje, saj bodo dijaki ustvarjali v ekipah.

Skupni projekt

Idejatlon Steklarna Hrastnik izvaja v sodelovanju z Razvojnim središčem talentov (RaST). To je triletni projekt (2017 – 2020), ki ga financirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije (MIZŠ) in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (ESS), izvaja pa II. gimnazija Maribor. Namenjen je razvoju in karierni orientaciji nadarjenih dijakinj in nadarjenih dijakov, kar Steklarni Hrastnik ponuja priložnost, da že tekom šolanja nagovori perspektivne dijake.

PR objava

Foto: arhiv Savus