V Salzburgu je nastopilo 711 tekmovalk in tekmovalcev iz 61 držav sveta, tudi sedemnajst Slovencev, med njimi dva člana trboveljskega Karate kluba Sabina Fazlič in Blaž Hribovšek. Vodil ju je trener Miha Kovačič.
Hribovšek je nastopil v kategoriji članov do 60 kilogramov, kjer je nastopilo 49 tekmovalcev iz 27 držav. V prvem krogu je premagal Švicarja, v drugem Italijana, v tretjem pa se je borba z Ukrajincem končala brez dosežene točke (0:0). Po sodniški odločitvi je zmagal Ukrajinec. Hribovšek je dosegel prvi zmagi, ki jih je dosegel kateri izmed članov Karate kluba Trbovlje v svetovni ligi.

Fazličeva pa je nastopila v kategoriji športnih borb do 55 kilogramov, kjer se je borilo 51 karateistk iz 27 držav. Na začetku se je pomerila z odlično Malezijko Jefry Krishnan, aktualno viceprvakinjo sveta in zmagovalko svetovne lige v Dubaju iz preteklega tedna, ter izgubila z rezultatom 0:2. Malezijka se je uvrstila v finale ter tako Sabini omogočila nastop v repasažu, kjer je izgubila še proti predstavnici Kosova.

Hribovšek in Fazličeva sta vzela nastop na svetovni ligi kot dobro izkušnjo in spoznanje, da se da tekmovati tudi na najvišji ravni ter kot dodaten zagon za delo v prihodnje.

Jernej Simerl