20161101-karate-trbovlje-hribovsek-2Svetovno prvenstvo je potekalo pet dni, od srede do nedelje. Drugi dan prvenstva je nastopil Trboveljčan Blaž Hribovšek v športnih borbah članov do 60 kilogramov, kjer je nastopilo 77 tekmovalcev iz 77 držav sveta. V posamezni kategoriji lahko nastopi le en predstavnik posamezne države, tako da se na prvenstvu res pomerijo najboljši med najboljšimi. V prvem krogu je Hribovšek izgubil proti predstavniku Ukrajine. Po oceni reprezentančnih in klubskih trenerjev je svoj nastop opravil dobro. To je bil njegov prvi nastop na članskem svetovnem prvenstvu, tako da verjamemo, da mu bo to prvenstvo dalo še dodatni zagon pri nadaljnjih treningih ter da bo za seboj povlekel še ostale  klubske kolege.

Za zgodovinski uspeh slovenskega karateja je poskrbel Skender Tošić, član Karate kluba Zmaj iz Ljubljane, ki je postal svetovni prvak v para-karateju.

Barve trboveljskega kluba je v Linzu predstavljal tudi Stefan Joksimovič, ki je bil del ekipe prostovoljcev iz celega sveta, kateri so celih deset dni sodelovali pri organizaciji svetovnega prvenstva ter ostalih spremljevalnih aktivnostih. Del prvenstva so si ogledali tudi trboveljski  trenerji Miha Kovačič, Borut Markošek ter Bogdan in Jernej Simerl.

JS