Na sprejemu za Darka Jorgića se je v torek, 23. avgusta, v Hrastniku zbralo ogromno športnih navdušencev. Zaradi zanimivih gostov je bilo tudi veliko priložnosti za različne pogovore. Naslednji v vrsti je pogovor s predsednikom Namiznoteniške zveze Slovenije Marjanom Hribarjem.

Kaj pomeni Darkov uspeh za slovenski namizni tenis?

Darkov uspeh je zgodovinski za slovenski namizni tenis. Namizni tenis spada med 6 najbolj elitnih športov v Sloveniji in ga tudi država izdatno financira. Danes pa je bistvenega pomena, da so vse namiznoteniške dvorane polne. Veliko mladih se hoče vpisati na treninge namiznega tenisa. Iz vse Sloveniji javljajo, da so namiznoteniške dvorane premajhne, saj otroci želijo igrati namizni tenis.

Verjetno da tudi zato, ker gledajo uspehe naših namiznoteniški igralcev, posebno Darka Jorgića, kajne?

Res je, predvsem zaradi Darka. Zadnje tri dni je bila to novica številka 1. Zahvalil bi se tudi RTV Slovenije za res odlično medijsko pokritost tega evropskega prvenstva. Samo želimo si lahko podobnih stvari.

Kako vi gledate na to, da zdaj slovenski tenis strokovno vodijo Hrastničani, pravzaprav Hrastničanke, saj je selektorica moške reprezentance Andreja Ojsteršek Urh, ženske pa njena sestra Vesna Ojsteršek?

To je za slovenski namizni tenis samo dobro. Pred desetimi leti, ko sem postal predsednik namiznoteniške zveze, je eden od slovenskih novinarjev na prvem intervjuju vprašal, kdaj bom pripeljal nazaj iz Italije Jožeta Urha in Andrejo. Dejansko mi je dal idejo, neko moč, da to uresničimo čim prej. Ni bilo enostavno, brez sponzorjev, brez denarja, ampak smo res, res garali za to, da smo ju pripeljali nazaj. In takrat se je vse začelo. Danes ni nikogar, ki bi si upal karkoli reči, da smo slabo kadrovali. Nasprotno, vsi se klanjajo do tal, da je bila to res ključna poteza.

Kako pa vi vidite Andrejo Ojsteršek Urh? Ona je edina ženska selektorica moške reprezentance na svetu?

Andreja ima izjemen ugled v svetu. Njo bi si želele številne reprezentance, moške seveda. Tudi vemo katere, to so najboljše evropske reprezentance. Upam, da bomo še dolgo skupaj, ne moremo je seveda toliko plačati, kot ji ponujajo drugje, ampak mislim, da nas čaka še veliko lepih skupnih trenutkov.

MP

Foto: MP