Zadnja seja v letošnjem letu je v Hrastniku potekala precej mirno. Proračun so sprejeli z veliko večino glasov svetnikov. Zapletlo se je le pri obravnavi občinskega prostorskega načrta Občine Hrastnik. Svetnik Marko Funkl je najprej zahteval umik točke iz dnevnega reda, saj je menil, da bi morali s prostorskim načrtom, kot je bilo obljubljeno na eni prejšnji sej, seznaniti prebivalce Partizanske ceste na Dolu pri Hrastniku. Svetniki so vseeno opravili razpravo o načrtu, sprejemanje pa prestavili na eno naslednjih sej. Vmes bodo skušali primerno seznaniti s prostorskim načrtom prebivalce, čeprav so že opravili tri javne razprave.
Prostorski načrt je zanimiv dokument, ki so ga pripravljali 8 let in predstavlja možen prostorski razvoj občine v prihodnjih letih. Predvideva povečanje stavbnih površin, nekaj novih naselij, ureditev nekaterih območij.

V Hrastniku že nekaj časa buri mnenja postopek za novo ravnateljico Vrtca Hrastnik. Nocoj so svetniki dali pozitivno mnenje vsem trem kandidatkam za novo ravnateljico: Mateji Funkl, Barbari Vodeb in Maji Petan. Za sodnike porotnike so predlagali Vando Crnkovič, Vincenca Učakarja, Andrejo Peterlin, Andreja Mlinarja in Majo Mlinar. Za predstavnika občine v Svet območje izpostave JSKD Trbovlje so imenovali Mateja Kaiserja in Slobodana Filipoviča, v Svet javnega zavoda Regionalne razvojne agencije Zasavje Janeza Kranerja in Sama Krežeta, v Svet Javnega zavoda Zdravstveni dom Hrastnik pa Ljubomirja Zalezino in Simona Zajca.

Svetniki so sprejeli še več pomembnih sklepov (npr. odpis dolgov) za občane Hrastnika. Enega pa tudi takšnega, ki je namenjen predvsem občankam. Povečali so namreč višino enkratne denarne pomoči za novorojence v občini iz 100 na 150 evrov.

Marko Planinc

Prejšnji članekZaplesali v novo leto
Naslednji članekPoklicni gasilci sprejeli načrte za 2016